Çok pratik ve yapımı oldukça basit olan zerdeçallı kuzu incik tarifini evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz! Az malzeme ile mükemmel bir lezzet elde edebilir, sevdiklerinize ya da misafirlerinize sunarak onların beğenisini kazanabilirsiniz. İşte detaylı zerdeçallı kuzu incik tarifi…
Malzemeler:
- 2 adet kuzu incik
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet dilimlenmiş taze kök zerdeçal
- Yeteri kadar tuz
Servis ederken:
- Toz zerdeçal
- Toz karabiber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, etleri ve tereyağını geniş bir tencereye alarak arkalı önlü kızartın. Etlerin dış yüzeyinin güzelce mühürlenmesi, lezzetini artıracaktır.
- Daha sonra üzerine sıcak su ekleyin ve dilimlenmiş taze zerdeçalı da ilave edin. Ardından yeteri kadar tuz ekleyerek karıştırın.
- Etler, kemiklerinden ayrılana kadar, kısık ateşte haşlanmaya bırakın. Bu işlem, etlerin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.
- Haşlanan etleri bir tabak veya tezgah üzerine alın ve didikleyin. Didiklenmiş etlerin üzerine bolca toz zerdeçal ve karabiber serpip iyice karıştırın.
Not: Zerdeçallı kuzu incik, iç pilav ile birlikte servis edildiğinde harika bir uyum yakalayacaktır. Şimdiden afiyet olsun!