1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Zerdeçallı Kuzu İncik Tarifi

Zerdeçallı Kuzu İncik Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çok pratik ve yapımı oldukça basit olan zerdeçallı kuzu incik tarifini evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz! Az malzeme ile mükemmel bir lezzet elde edebilir, sevdiklerinize ya da misafirlerinize sunarak onların beğenisini kazanabilirsiniz. İşte detaylı zerdeçallı kuzu incik tarifi…

Malzemeler:

  • 2 adet kuzu incik
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet dilimlenmiş taze kök zerdeçal
  • Yeteri kadar tuz

Servis ederken:

  • Toz zerdeçal
  • Toz karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle, etleri ve tereyağını geniş bir tencereye alarak arkalı önlü kızartın. Etlerin dış yüzeyinin güzelce mühürlenmesi, lezzetini artıracaktır.
  • Daha sonra üzerine sıcak su ekleyin ve dilimlenmiş taze zerdeçalı da ilave edin. Ardından yeteri kadar tuz ekleyerek karıştırın.
  • Etler, kemiklerinden ayrılana kadar, kısık ateşte haşlanmaya bırakın. Bu işlem, etlerin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.
  • Haşlanan etleri bir tabak veya tezgah üzerine alın ve didikleyin. Didiklenmiş etlerin üzerine bolca toz zerdeçal ve karabiber serpip iyice karıştırın.

Not: Zerdeçallı kuzu incik, iç pilav ile birlikte servis edildiğinde harika bir uyum yakalayacaktır. Şimdiden afiyet olsun!

Zerdeçallı Kuzu İncik Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin