- Fırında
- 6+ Kişilik
- Hazırlanma Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 30 dk
Gerekli Malzemeler:
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Yarım çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı file badem
Hazırlanışı:
Yumuşacık, ağızda dağılan bir kek arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu özel yumurtasız sütsüz kek tarifi, vegan beslenenler için de mükemmel bir seçenek sunuyor. Sağlıklı ve hafif bir lezzet arayanların yeni favorisi olacak bu kek, damaklarınıza unutulmaz bir tat bırakacak. Şimdi bu muhteşem kekin nasıl yapıldığına ve pişirme süresine dair tüm detayları öğrenelim.
1. Adım: Öncelikle, tüm kuru malzemeleri (un, kakao, şeker, kabartma tozu, vanilin ve tuz) geniş bir kapta güzelce karıştırın.
2. Adım: Karışımın ortasında bir çukur açın. Bu çukura bitkisel yağı, elma sirkesini ve suyu ekleyin.
3. Adım: Mikser yardımıyla tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Karışımın homojen olmasına dikkat edin.
4. Adım: Önceden yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün. Ardından, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika boyunca pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan batırabilir, çıkardığınızda temiz geliyorsa kekiniz hazır demektir.
Afiyet olsun!