- Izgarada
- 2 Kişilik
- 10 dk (Hazırlanma Süresi)
- 10 dk (Pişirme Süresi)
Gerekli Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı yulaf
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve pul biber
İç harcı için:
- Dilimlenmiş kaşar peyniri
- Çeri domates
Yulaf Tostu Nasıl Yapılır?
MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
1. adım: Öncelikle geniş bir kabın içinde yulaf, yoğurt, yumurta ve baharatları bir araya getirip iyice karıştırın. Eğer yulaflarınız kalın taneli ise, karışımın daha pürüzsüz olması için bir mutfak robotundan geçirebilirsiniz. Bu, tostunuzun dokusunu yumuşatacaktır.
2. adım: Tost makinenizin içine yağlı kağıdı serin. Hazırladığınız yulaf karışımını bu yağlı kağıdın üzerine eşit bir şekilde yayın.
3. adım: Karışımın üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri ve çeri domatesleri yerleştirin. Sonra dikkatlice karışımı katlayın ve tost makinesinde yeniden pişirin. Bu aşamada tostun alt ve üst kısmının iyice kızarmasına özen gösterin.
Son adım: Yulaf tostunuzu sıcak servis yapın. Yanında taze yeşilliklerle birlikte sunarak lezzetini artırabilirsiniz. Afiyet olsun!