1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Yılbaşı Sofrası İçin 5 Lezzetli Ana Yemek Tarifi

Yılbaşı Sofrası İçin 5 Lezzetli Ana Yemek Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yılbaşı Sofranızı Taçlandıracak 5 Ana Yemek Tarifi

Yılbaşı Sofranızı Taçlandıracak 5 Ana Yemek Tarifi

Yeni yılı sevdikleriyle evde kutlamak isteyenler için, misafir ağırlayacak olanlar için sofralarınızı şıklıkla donatacak 5 ana yemek tarifi sunuyoruz. “Hindisiz yılbaşı olur mu?” diyenler için enfes hindi tarifleri, “hindi sevmem” diyenler için tavuk tarifleri ve et ile yapılan lezzetli seçenekler ile karşınızdayız. İşte yılbaşı sofranızı şenlendirecek 5 ana yemek tarifi…

Yılbaşı Sofrası İçin 5 Lezzetli Ana Yemek Tarifi

1. Yılbaşı Hindisi ve Pilavı

Malzemeler:

Yılbaşı Sofrası İçin 5 Lezzetli Ana Yemek Tarifi

  • 1 adet orta boy bütün hindi (4-4,5 kg)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

  • 1 dal biberiye
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber

Kestaneli iç pilav için:

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıcak et suyu (tavuk suyu)
  • 1 su bardağı haşlanmış kestane

Nasıl yapılır?

Yılbaşı Sofrası İçin 5 Lezzetli Ana Yemek Tarifi

  • Öncelikle, temizlenmiş ve yıkanmış bütün hindiyi kağıt havlu ile iyice kurulayın.
  • Küçük bir kasede zeytinyağı, bal, domates salçası, limon suyu, hardal ve tuzu karıştırarak bir sos hazırlayın.
  • Bu sosu, bir fırça yardımıyla hindinin her tarafına iyice sürün. İç kısmına biberiye, tane karabiber ve defne yaprağını yerleştirin.
  • Hazırladığınız hindiyi, hafif unlanmış büyük boy pişirme poşetine veya fırın tepsisine yerleştirerek, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 2,5 saat pişirin.
  • Kestaneli iç pilavı hazırlamak için, kuru soğanları küçük parçalar halinde doğrayın ve tereyağı ile zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın.
  • Soğanları kısık ateşte hafifçe soteledikten sonra çam fıstıklarını ekleyin ve hafifçe kavurun.
  • Bol suda beklettiğiniz baldo pirinci ekleyin, ardından kuş üzümü, karabiber, tarçın, yenibahar ve tuzu ilave edin.
  • Sıcak et suyunu ve haşlanmış kestaneleri de ekleyerek, kısık ateşte pilavın suyunu çekmesini bekleyin.
  • Pilav demlendikten sonra, fırından çıkan hindiyi dilimleyip kestaneli iç pilav ile sıcak servis edin.

2. Fırında Hindi Sarma

Malzemeler:

Yılbaşı Sofrası İçin 5 Lezzetli Ana Yemek Tarifi

  • 1 bütün hindi but (kemiği çıkarılmış ve hafifçe ezilmiş)
  • 10-12 arpacık soğan
  • 8-10 diş sarımsak
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 500 gr ıspanak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Nasıl yapılır?

Yılbaşı Sofrası İçin 5 Lezzetli Ana Yemek Tarifi

  • Soğanları ikiye kesin, sarımsakları bütün bırakın. Biberleri küp doğrayın ve ıspanakları yıkayıp irice doğrayın.
  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın, ardından soğan ve sarımsakları ekleyip birkaç dakika soteleyin.
  • Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin, ardından ıspanakları ilave ederek tuz ve baharatları ekleyin.
  • Hindi budunu tezgaha yerleştirip hazırladığınız harcı içine yayın, dikkatlice sararak rulo haline getirin.
  • Rulonun açılmaması için fırın ipi ile bağlayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında her tarafı kızarana kadar pişirin.
  • Üzerini folyo ile kapatıp fırın ısısını 170 dereceye düşürerek 50 dakika daha pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.

3. Tuzda Tavuk

Malzemeler:

Yılbaşı Sofrası İçin 5 Lezzetli Ana Yemek Tarifi

  • 1 adet bütün tavuk
  • 3 su bardağı iri turşuluk tuz
  • 3 adet yumurta akı
  • Yeteri kadar su

Harcı:

  • 1 demet roka
  • 6 diş sarımsak

Nasıl yapılır?

Yılbaşı Sofrası İçin 5 Lezzetli Ana Yemek Tarifi

  • Tavuğu yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra, iç kısmına irice doğranmış rokaları ve bütün sarımsakları doldurun.
  • Ayrı bir kapta yumurta aklarını çırpın, tuzu ekleyip karıştırın, gerekirse su ilave edin.
  • Dar bir fırın kabının altına tuzlu karışımdan koyun, üzerine tavuğu yerleştirip kalan tuzlu bulamaçla kaplayın.
  • 175 derece fırında, hiç su eklemeden 75-80 dakika pişirin. Servis yaparken tuzlu kısmını çıkarın ve pilav ile birlikte sunun.

4. Ekmek İçinde Et Sote

Malzemeler:

Yılbaşı Sofrası İçin 5 Lezzetli Ana Yemek Tarifi

  • 1 adet yuvarlak ekmek
  • 500 gram dana bonfile
  • 2 adet patates
  • 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Nasıl yapılır?

Yılbaşı Sofrası İçin 5 Lezzetli Ana Yemek Tarifi

  • Dana bonfile ve patatesleri aynı boyda küp küp kesin.
  • Patatesleri az yağda tavada kızartın, bonfile parçalarını tereyağı ile yağlanmış tavada soteleyin.
  • Patatesleri ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Biber salçası, domates salçası ve rendelenmiş domatesi karıştırıp et ve patateslerin üzerine dökün.
  • Ekmeğin üst kısmını kesip içini çıkarın, karışımı ekmeğin içine yerleştirip 200 derecede 10 dakika fırınlayın.

5. Kestaneli Hindi Büryan

Malzemeler:

Yılbaşı Sofrası İçin 5 Lezzetli Ana Yemek Tarifi

Haşlama için:

  • 750 gr hindi boynu
  • 1 adet soğan
  • 1 defne yaprağı
  • 1 dilim limon

Pilav için:

Yılbaşı Sofrası İçin 5 Lezzetli Ana Yemek Tarifi

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

Nasıl yapılır?

Yılbaşı Sofrası İçin 5 Lezzetli Ana Yemek Tarifi

  • Hindi boynunu yıkayıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Soğan, defne yaprağı ve limon dilimini ekleyip 1 saat haşlayın.
  • Haşlanan etleri didikleyip bir kaba alın, hafifçe tuzlayın. Et suyunu sıcak tutmak için kısık ateşte bırakın.
  • Pirinci 15 dakika ılık tuzlu suda bekletip süzün. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayın, sıvıyağ ve tereyağında soteledikten sonra pirinçleri ekleyin.
  • Pirinçleri fırın kabına alıp, sıcak et suyunu ve didiklenmiş etleri ekleyin. Pilav suyunu çekene kadar fırınlayın.
  • Sıcak servis yapın ve afiyetle tüketin.

Yılbaşı Sofrası İçin 5 Lezzetli Ana Yemek Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin