1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmezi: Pikan Cevizli Kabak Tatlısı Tarifi

Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmezi: Pikan Cevizli Kabak Tatlısı Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmezi: Pikan Cevizli Kabak Tatlısı

Yılbaşı sofralarının en gözde tatlılarından biri olan kabak tatlısı, bu sefer pikan cevizi ile zenginleştiriliyor! Sedef İybar’ın özel tarifini mutlaka deneyin ve misafirlerinizi bu lezzetle şımartın. Yapımı son derece kolay olan bu tatlı, hızlıca hazırlanarak yeni yıla tatlı bir başlangıç yapmanızı sağlayacak.

Malzemeler:

  • 500 gram bal kabağı
  • 75 gram pikan cevizi
  • 100 ml su
  • 50 gram kaymak
  • 100 gram şeker

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabakları güzelce yıkayıp kabuklarını soyun. Ardından, kabak dilimlerinin üzerine şeker ve suyu ekleyin.
  • Hazırladığınız karışımı fırın kabına yerleştirip, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 90 dakika pişirin.
  • Pişen kabak tatlısını fırından çıkarıp, soğuması için bir kenara alın.
  • Soğuduktan sonra, üzerine kaymak ekleyin ve pikan cevizleri ile süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmezi: Pikan Cevizli Kabak Tatlısı Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin