Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmezi: Pikan Cevizli Kabak Tatlısı
Yılbaşı sofralarının en gözde tatlılarından biri olan kabak tatlısı, bu sefer pikan cevizi ile zenginleştiriliyor! Sedef İybar’ın özel tarifini mutlaka deneyin ve misafirlerinizi bu lezzetle şımartın. Yapımı son derece kolay olan bu tatlı, hızlıca hazırlanarak yeni yıla tatlı bir başlangıç yapmanızı sağlayacak.
Malzemeler:
- 500 gram bal kabağı
- 75 gram pikan cevizi
- 100 ml su
- 50 gram kaymak
- 100 gram şeker
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabakları güzelce yıkayıp kabuklarını soyun. Ardından, kabak dilimlerinin üzerine şeker ve suyu ekleyin.
- Hazırladığınız karışımı fırın kabına yerleştirip, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 90 dakika pişirin.
- Pişen kabak tatlısını fırından çıkarıp, soğuması için bir kenara alın.
- Soğuduktan sonra, üzerine kaymak ekleyin ve pikan cevizleri ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun!