1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Yılbaşı için tatlı listenize ekleyebileceğiniz tanım: Küçük çikolatalı kartopu kekleri

Yılbaşı için tatlı listenize ekleyebileceğiniz tanım: Küçük çikolatalı kartopu kekleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fotoğraf: PureWow- Erin Mcdowell

Gülşah Karaman

Görünümüyle kartopunu andıran, krema ve hindistan cevizi ile kaplı olan küçük çikolatalı kartopu keklerini, yılbaşı tatlı listenize eklemeye ne dersiniz? Konutunuzda basitçe yapabileceğiniz bu tanımın şimdiden provasını yapabilir, sevdiklerinize ve konuklarınıza lezzet şöleni yaşatabilirsiniz. İşte ini çikolatalı kartopu kekleri için gereçler…

Malzemeler:

-Yarım su bardağı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
-1 su bardağı esmer şeker
-Yarım su bardağı beyaz şeker
-2 yumurta
-Yarım çay kaşığı vanilya özütü
-3 su bardağı un
-Yarım fincan kakao tozu
-1/4 çay kaşığı kabartma tozu
-Çok az tuz
-Yarım su bardağı süt
-Yarım su bardağı ılık su

Üzeri için:

-3 su bardağı hindistan cevizi tozu
-3 su bardağı çırpılmış krema yahut krem şanti

Nasıl yapılır?

-Fırınınızı evvelce 180 derece ısıtın ve iki fırın tepsisine de yağlı kağıt serin.
-Kek için bir kabın içine tereyağını, esmer ve beyaz şekeri ekleyin. Krema kıvamına gelene kadar çırpın.
-Karışımın içerisine yumurtaları tek tek ekleyin ve her ekleme de yeterlice karıştırın.
-Son olarak içerisine vanilyayı da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
-Başka bir kabın içine unu, kakao tozunu ve tuzu ekleyin, karıştırın. Un karışımının yaklaşık yarısını
ilk yaptığınız karışıma ekleyin ve düşük süratte karıştırın.
-Daha sonra sütü ve suyu karışımın içine ekleyin, karıştırmaya devam edin.
-Kalan un karışımını da ekleyin ve karıştırın.
-Hamuru dondurma kaşığı ile 16 eşit modüllere bölün ve tepsilere yerleştirin.
-Aralarında 2 cm boşluk olmasına itina gösterin.
-Kekleri yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
-Pişen keklerin soğuması için bekleyin ve süsleme kısmına geçin.
-Keklerin düzgün yuvarlak olması için birebir boyutta bardak ağzı yahut şişe kapağından yardım alarak
üzerine bastırın. Böylelikle kenarlı daha düzgün olacaktır.
-Çırpılmış kremayı bir kekin üzerine sürün ve üzerini öteki kekle, kenarlarından krema çıkana
kadar bastırın.
-Son olarak kenarlarını hindistan cevizi ile kaplayın.
-Buzdolabında hava geçirmez bir kabın içerisinde 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yılbaşı için tatlı listenize ekleyebileceğiniz tanım: Küçük çikolatalı kartopu kekleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin