Yeni Yıl Sofranız İçin 6 Tatlı Tarifi
Yeni yıl sofranızda hangi tatlıların yer alacağını merak ediyorsanız, sizin için derlediğimiz 6 eşsiz tatlı tarifiyle karşınızdayız. Bu tatlılar, tatlı yiyip tatlı konuşmanızı sağlayacak ve 2020 yılına tatlı bir başlangıç yapmanıza yardımcı olacak. Sevdiklerinizin unutamayacağı bu tatlı şölenini mutlaka denemelisiniz! İşte yılbaşında sofralarınızı süsleyecek birbirinden lezzetli 6 tatlı tarifi:
Kırmızı Kadife Pasta
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı tam yağlı süt (1 yemek kaşığı elma sirkesi ile karıştırılmış)
- 100 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı limon suyuyla köpürtülmüş)
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası
- 3 silme tatlı kaşığı kakao
Kreması için:
- 300 gram mascarpone peyniri
- 250 ml krema
- 2 yemek kaşığı toz krem şanti
Nasıl yapılır?
Kırmızı kadife pasta tabanını hazırlamak için önce un ve kakaoyu eleyin, ardından bir kenarda bekletin. Buttermilk hazırlamak için ılıtılmış sütü elma sirkesi ile karıştırın ve 10 dakika bekletin. Oda sıcaklığındaki tereyağını bir karıştırma kabına alın, üzerine toz şekeri ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırmaya devam edin, vanilya özütünü de ilave edin.
Sütü kırmızı gıda boyası ile karıştırın. Süt ve kakaolu un karışımını azar azar ekleyerek kek harcını mikserle çırpın. Son olarak limon suyu ile köpürttüğünüz kabartma tozunu ekleyin. Hazırladığınız kek harcını yağlı kağıt serilmiş 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin.
Pasta kremasını hazırlamak için, mascarpone peynirini bir karıştırma kabına alın. Toz krem şanti ve krema ekleyerek mikserle çırpın. Kıvam alması için buzdolabında dinlendirin. Pişen pastayı kalıptan dikkatlice çıkarın ve ikiye bölün. Pastanın üst katını ters çevirerek servis tabağına yerleştirin ve kremayı üzerine yayın. Kalan kremayı da pastanın üzerine ve kenarlarına sürün. Buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Çikolatalı Krem Brüle (Yılbaşı Kurabiyesi ile Servis Edilmiş)
Malzemeler:
- Yarım su bardağı süt
- 2 kutu krema
- 1 paket bitter çikolata
- 5 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Toz şeker
Nasıl yapılır?
Tencerede süt ve kremayı kaynama noktasına getirin. Tencereyi ocaktan alıp içine iri parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eriyinceye kadar bekleyin. Ayrı bir kapta yumurta sarıları, toz şeker ve vanilyayı karıştırın. Ilınan çikolatalı karışıma yavaşça ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız krem brüleyi iki kaseye paylaştırın ve sıcak su dolu fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekletin. Servis yaparken üzerine bolca toz şeker serpin ve ızgarada karamelize edin.
Kestaneli Tart
Malzemeler:
- 1 ölçü tart hamuru
Krema için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 100 gr kestane püresi
Üzeri için:
- 50 gr file badem
- 250 gr şuruplu bütün kestane
Nasıl yapılır?
Tart hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerindeki kuru bakliyatları ve yağlı kağıdı alarak soğumaya bırakın. Krema için, tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce tereyağını ekleyin. Kestane püresini de ekleyerek iyice karıştırın. Tart hamurlarının içine paylaştırın, üzerlerine file badem serpip şuruplu kestaneleri yerleştirin. Ilık servis yapın.
Kozalak Tatlısı
Malzemeler:
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı bitter çikolata (rendelenmiş)
- 3 su bardağı mısır gevreği
- 2 çorba kaşığı bal
- Pudra şekeri
Nasıl yapılır?
Tereyağı ve çikolatayı kısık ateşte eritin. Eriyen çikolatayı ocaktan alın ve geniş bir kaseye mısır gevreğini ekleyin. Üzerine eritilmiş çikolatayı ve balı ekleyin, malzemeleri karıştırın. Limon sıkacağının içine karışımı kaşıkla doldurun ve 15 dakika bekletin. Sunum yaparken üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edin.
Yılbaşının Vazgeçilmezi: Rokoko
Malzemeler:
- 8 dilim brownie
- 1/2 su bardağı süt
- 4 adet küçük boy acıbadem kurabiyesi
- 1 su bardağı kavrulmuş badem
- 1,5 su bardağı şekersiz çiğ krema
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı kakao
- 400 gram vanilyalı dondurma
- 90 gram bitter çikolata
Nasıl yapılır?
Brownie dilimlerini küçük küpler halinde kesin ve az miktarda sütle ıslatın. Servis kaselerine paylaştırın, üzerine bitter çikolatayı serpiştirin. Kavrulmuş badem ve acıbadem kurabiyelerini de ekleyin. Çiğ kremayı ve pudra şekerini çırpın, tatlının üzerine sıkın. Dondurma ekleyerek son dokunuşu yapın ve sevdiklerinizle paylaşın.
Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi
Malzemeler:
- Oda sıcaklığında 100 gr tereyağı
- 150 gr toz şeker
- 2 adet yumurta
- 250 gr un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tepeleme tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Nasıl yapılır?
Tereyağı, toz şeker ve yumurtayı mikserle çırpın. Pürüzsüz bir karışım elde ettikten sonra un ve diğer malzemeleri ekleyin. Hamuru yoğurun ve streç filme sararak buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamuru ikiye bölerek merdane ile açın ve kurabiye kalıpları ile kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerini süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun!