1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Yaz Aylarında Pratik 5 Lezzetli Yemek Tarifi

Yaz Aylarında Pratik 5 Lezzetli Yemek Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıcak yaz günlerinde mutfakta yemek hazırlamak zorlayıcı olabilir. Ancak, hem işinizi kolaylaştıracak hem de damak zevkinizi tatmin edecek birbirinden lezzetli 5 pratik yaz yemeği tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Yapım aşamaları oldukça basit olan bu tarifleri mutlaka deneyin. İşte yazın vazgeçilmezi olan pratik 5 yemek tarifi:

Yaz Aylarında Pratik 5 Lezzetli Yemek Tarifi

Fırında Mücver

  • Malzemeler:
    • 4 adet kabak
    • 3 adet yumurta
    • 1 çay bardağı un
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 1/2 demet nane
    • 1/2 demet dereotu
    • 200 gram tulum peyniri
  • Nasıl Yapılır?
    • Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın.
    • Bir kapta yumurta, un, kabartma tozu, ince doğranmış yeşillikler ve baharatları ekleyerek karıştırın.
    • Fırın tepsisini yağlayın ve karışımı dökün.
    • Üzerine susam ve çörek otu serpiştirerek 185 derece fansız ayarda yaklaşık 45 dakika pişirin.
    • Piştikten sonra sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edin.

Yaz Türlüsü

  • Malzemeler:
    • 3 adet patlıcan
    • 2 adet kabak
    • 1 adet kırmızı etli biber
    • 1 adet domates
    • 1 tutam tuz
    • 1 tutam karabiber
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 diş sarımsak
  • Nasıl Yapılır?
    • Kabak ve patlıcanları halka halka doğrayın. Zeytinyağını tencereye dökün.
    • Sarımsakları ince dilimleyin ve tencereye ekleyin.
    • Kabak ve patlıcanları ekleyip kavurun. Kırmızı biberleri de halka halka keserek ekleyin.
    • Domatesin kabuklarını soyup, rendeleyin ve karışıma ekleyin.
    • Baharatları da ekleyip, kısık ateşte kapağı kapalı şekilde yaklaşık 20 dakika pişirin.
    • Yanında yoğurt ile servis edin.

Fasulye Kızartması

  • Malzemeler:
    • 500 gram çalı fasulyesi
    • 2-3 yemek kaşığı un
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • Nasıl Yapılır?
    • Fasulyeleri yıkayıp sap kısımlarını ayıklayın. Tuzlu suda yaklaşık 10 dakika haşlayın.
    • Haşlanmış fasulyeleri süzün ve soğuk sudan geçirin.
    • Yağı bir kızartma tenceresinde kızdırın. Unu bir tepsiye serin.
    • Fasulyeleri una bulayıp, kızgın yağa atın. Altı ve üstü altın rengi olana kadar kızartın.
    • Fazla yağını süzmesi için havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alın.
    • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek dereotu ile süsleyin ve sıcak servis edin.

Ton Balıklı Makarna

  • Malzemeler:
    • 1 paket makarna
    • 200 gram ton balığı konservesi
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 6 adet cherry domates
    • 1 diş sarımsak
    • 1 su bardağı haşlanmış mısır
    • 1 su bardağı siyah zeytin
    • 1/4 demet fesleğen
    • 1 tatlı kaşığı kapari
    • 1 çay kaşığı tuz
  • Nasıl Yapılır?
    • Makarnayı kaynar suda 8-10 dakika haşlayın. Haşlama suyu ayırarak süzün ve bir kenarda bekletin.
    • Sos için sarımsağı rendeleyin, kapari ve fesleğeni ince kıyın. Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin.
    • Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Rendelediğiniz sarımsak ve domatesleri ekleyip 2 dakika kavurun.
    • Yağını süzdüğünüz ton balığını ekleyin ve domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
    • Haşlanmış mısır, zeytin, fesleğen ve kapariyi ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin. Ayırdığınız haşlama suyunu ilave edin ve kaynatın.
    • Haşlanmış makarnayı ekleyip harmanlayın. Sıcak servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın.

Sebzeli Barbunya Yemeği

  • Malzemeler:
    • 2 su bardağı barbunya
    • 1 adet kırmızı soğan
    • 1 adet havuç
    • 2 adet domates
    • 1 adet kırmızı biber
    • 1 paket domates püresi
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 3 diş sarımsak
    • 3-4 dal taze soğan
    • 2 adet kereviz sapı
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Nasıl Yapılır?
    • Soğanı ince ince doğrayın. Domates, havuç ve biberi de küçük küpler halinde kesin. Sarımsakları rendeleyin.
    • Bir tencere içinde zeytinyağının yarısını ısıtın ve soğanları ekleyip soteleyin.
    • Havuç ve biberleri ekleyerek sotelemeye devam edin.
    • Ayrı bir kapta yıkanmış barbunya, salça, domates ve domates püresini ekleyerek güzelce karıştırın.
    • Üzerine 1 su bardağı kadar su ilave edin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
    • Barbunyalar yumuşadığında, kereviz saplarını ince doğrayarak ekleyin. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
    • Ocaktan aldıktan sonra birkaç dakika dinlendirip, taze soğanları ekleyerek servis edin. Oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
    • Üzerine zeytinyağının kalan kısmını ilave ederek servis edin.

Afiyet olsun!

Yaz Aylarında Pratik 5 Lezzetli Yemek Tarifi

Yaz Aylarında Pratik 5 Lezzetli Yemek Tarifi

Yaz Aylarında Pratik 5 Lezzetli Yemek Tarifi

Yaz Aylarında Pratik 5 Lezzetli Yemek Tarifi

Yaz Aylarında Pratik 5 Lezzetli Yemek Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin