Kış aylarının vazgeçilmezi olan yayla çorbası tanımı ile sevdiklerinize şahane bir çorba hazırlayabilirsiniz. Hem lezzetli hem nane ferahlığı olan yayla çorbasını meskeninizde basitçe yapabilirsiniz. Kolay ve pratik olan yayla çorbası tanımı için gereçler epey kolaydır. Pekala, meskende yayla çorbası nasıl yapılır? İşte pratik ve kolay yayla çorbası tanımı, yayla çorbası imali…
Yayla çorbası materyalleri:
– 1 küçük fincan pirinç
– 7 su bardağı su
– 1 su bardağı yoğurt
– 1 yumurta
– Yarım küçük fincan un
– 3 yemek kaşığı sıvı yağ
– 2 yemek kaşığı tereyağ
– Tuz
– Nane

Yayla çorbası yapılışı – Yayla çorbası nasıl yapılır?
– Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçleri tencereye alın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
– Farklı bir yerde yoğurt, yumurta ve unu 1 su bardağı su ile çırpın.
– Pirinçler yumuşayınca süratlice karıştırarak yoğurtlu karışımı ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.
– Daha sonra kısık ateşte 10-15 dakika kaynatın. Başka bir tavada erriğiniz yağa nane ekleyin ve çorbanın üstüne dökün.
– Orta sıra karıştırın ve altını kapatın.
Afiyet olsun!