Kayak merkezindeki Grand Kartal Otel’de dün meydana gelen korkunç yangında hayatını kaybeden Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü 4. sınıf öğrencisi Eslem Uyanık, 27 yaşında hayata veda etti. Yangın sonrası, genç öğrencinin cenazesi Kayseri’ye ulaştırıldı. Kayseri Devlet Hastanesi morgundaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından, cenaze yakınları tarafından teslim alındı.
Eslem Uyanık’ın cenazesi, Kayseri’nin Hulusi Akar Camisi’ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze töreninde, aile ve arkadaşları, Uyanık’ı son yolculuğuna uğurlamak için bir araya geldi. Öğle vakti kılınan namazın ardından, genç aşçı toprağa verildi.
Eslem Uyanık Kimdir?
Boluda bulunan Kartal Kayak Merkezi’ndeki trajik yangında yaşamını yitiren 76 kişiden biri olan Eslem Uyanık, Michelin listesine giren bir restoranın aşçısı olarak tanınıyordu. 1997 yılında Kayseri’de dünyaya gelen Uyanık, aşçılık alanındaki başarılarıyla genç yaşında kariyerinde önemli bir yer edinmişti.
Rus Dili ve Edebiyatı eğitiminin ardından, Mutfak Sanatları Akademisi’nde aşçılık eğitimi alan Uyanık, İstanbul ve Bodrum gibi Türkiye’nin önde gelen şehirlerinde, birçok seçkin restoranda çalışma fırsatı buldu. Yetenekleri ve özgün mutfak anlayışı ile kısa sürede adını duyurdu.
Uyanık, özellikle “dry age” balık konsepti ile uluslararası alanda dikkat çekmeyi başardı. Chef de Partie (Soğuk İstasyon Şefi) olarak görev yaptığı Amavi Alaçatı, bu yıl Michelin rehberine giren restoranlar arasında yer alarak, Uyanık’ın kariyerine önemli bir katkı sağladı. Genç aşçı, sektördeki yetenekleriyle ve yaratıcı çalışmalarıyla adından söz ettiriyordu.