Çikolatalı sufleyi aratmayacak ve yağmurlu havalarda mutfağa girip hazırlayabileceğiniz vanilyalı sufle tanımını paylaşıyoruz. Ruhunuzu tatlandıracak ve nefis vanilya kokusuyla konutunuzu, içinizi ısıtacak vanilya sufle için materyalleri hazırlayın! İşte vanilyalı sufle tanımı…
Malzemeler:
-3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, ayrıyeten tart kalıbı için daha fazlası
-2 yemek kaşığı doğal esmer şeker
-70 gram ince kıyılmış bitter çikolata
-1 su bardağı süt
-5 çorba kaşığı toz şeker
-Taze 1 vanilya tanesi, uzunluğuna bölünmüş
-1/4 su bardağı ağartılmamış çok hedefli un
-2 büyük yumurta sarısı
-3 büyük yumurta akı
-1 yemek kaşığı pudra şekeri

Vanilyalı sufle nasıl yapılır?
-Fırını 400 dereceye ısıtın. 6 adet tart kalıbını evvel tereyağ ile yağlayın daha sonra ise esmer şeker ekleyin. Bitter çikolataları eşit formda bütün kaplara bölün.
-Sos tenceresinde süt, 4 yemek kaşığı şeker ve vanilyayı karıştırıp ocağa koyun. Kaynamaya başladığında ateşten alın. –Vanilya adedini çekirdeklerini ayırıp karışımın içinde bırakın geri kalan kısmını ise atın.
-Geniş bir sos tavasında tereyağı ve unu karıştırın. Karıştırarak altın rengi olana kadar ortalama 2 dakika kadar pişirin. Daha sonra içine süt karışımını ekleyin. Tıkırdar hale getirip daima karıştırarak 5 dakika kadar pişirin. Ateş alıp içine yumurta sarılarını ekleyip karıştırın.
-Bir mikser ile yumurta beyazlarını köpürtün. Daha sonra kalan toz şekeri de ekleyip mikserlemeye devam edin. Dikkatlice bu -karışımı süt karışımına ekleyip karıştırın. Daha sonra bu hamuru tart kalıplarına eşit formda paylaştırın.
-Derin bir fırın tepsisine kalıpları yerleştirdikten sonra yarı uzunluklarına gelecek formda etraflarına su doldurun. Fırında altın rengi olup kabarana kadar ortalama 40 dakika kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri döküp anında servis yapın.
Afiyet olsun.