Çikolatalı sufleye olan aşkınızı unutturacak, yağmurlu günlerde mutfak keyfinizi artıracak nefis bir vanilyalı sufle tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarif, hem damak tadınızı şenlendirecek hem de evinize yayılan vanilya kokusuyla ruhunuzu besleyecek. Şimdi, bu lezzetli vanilyalı sufleyi hazırlamak için gerekli malzemelere bir göz atalım!
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (kalıpları yağlamak için daha fazlası)
- 2 yemek kaşığı doğal esmer şeker
- 70 gram ince kıyılmış bitter çikolata
- 1 su bardağı süt
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı taze vanilya özü veya 1 vanilya tanesi (boyuna bölünmüş)
- 1/4 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un
- 2 büyük yumurta sarısı
- 3 büyük yumurta akı
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri (servis için)
Vanilyalı Sufle Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırını 400 dereceye ısıtın. 6 adet sufle kalıbını tereyağı ile iyice yağlayın ve ardından her bir kalıbın içine eşit miktarda esmer şeker serpin.
- Bitter çikolataları, kalıplara eşit şekilde paylaştırın.
- Bir sos tenceresinde sütü, 4 yemek kaşığı toz şeker ve vanilyayı bir araya getirip karıştırın. Karışım kaynamaya başladığında ocaktan alın. Eğer vanilya tanesi kullanıyorsanız, tanenin çekirdeklerini ayırın ve karışımın içinde bırakın; geri kalan kısmını atın.
- Başka bir geniş sos tavasında tereyağı ile unu karıştırarak, yaklaşık 2 dakika boyunca altın rengi olana kadar pişirin. Ardından, süt karışımını ekleyin. Sürekli karıştırarak, karışım tıkırdamaya başlayana kadar 5 dakika pişirin. Ateşten alıp, içine yumurta sarılarını ekleyerek iyice karıştırın.
- Bir mikserle yumurta beyazlarını köpürtün. Kalan toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. Dikkatlice bu karışımı sütlü karışıma ekleyin ve nazikçe karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru kalıplara eşit olarak paylaştırın.
- Derin bir fırın tepsisine kalıpları yerleştirin ve etraflarına su doldurarak su banyosu oluşturun. Fırında, altın rengi olup kabarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpip anında servis yapın.
Afiyet olsun!