1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Uzmanlar öneriyor: 1 tatlı kaşığı ile dikkat eksikliğine anında çözüm!

Uzmanlar öneriyor: 1 tatlı kaşığı ile dikkat eksikliğine anında çözüm!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son vakitlerde yapılan araştırmalar, keten tohumlarının sıhhat açısından birçok yararı olduğunu gösteriyor. Bu bitkisel besinler; omega-3 yağ asitleri, lifler, antioksidanlar ve öteki değerli besin unsurları içermesiyle dikkat çekiyor.

Omega-3 yağ asitlerinin sıhhatimiz için kıymetini vurgulayan çalışmalar artıyor. Keten tohumları da alfa-linolenik asit isimli bir omega-3 kaynağı içerir. Bu yağ asitleri, beyin sıhhatini destekleyebilir, inflamasyonu azaltabilir ve kalp sıhhatini koruyabilir.

ALFA-LİNOLİK ASİT NEDİR?

Alfa-linolenik asit (ALA), omega-3 yağ asitlerinden biridir. Omega-3 yağ asitleri, beden için esansiyel yağlar olarak kabul edilen ve dışarıdan besinlerle alınması gereken yağ asitleridir. ALA, bitkilerde bulunan bir omega-3 yağ asidi çeşididir ve insan bedeni tarafından yapılamaz, bu nedenle beslenme yoluyla alınması kıymetlidir.

SİNDİRİM SİSTEMİ İÇİN BULUNMAZ CEVHER!

Keten tohumları, varlıklı lif içeriği ile sindirim sistemine katkı sağlar. Çözünür ve çözünmez lifler içeren keten tohumları, bağırsak sıhhatini muhafaza, tokluk hissini artırma ve sindirim sürecini düzenleme özellikleri sunar.

Lignan isimli bitkisel bileşikler açısından varlıklı olan keten tohumları, antioksidan tesirleri sayesinde hücresel hasarı azaltabilir ve kanseri önlemeye yardımcı olabilir.

KETEN TOHUMUNUN YARARLARI NELER?

Kan şekeri düzeylerini dengelemeye yardımcı olan keten tohumları, bilhassa yemeklerle birlikte tüketildiğinde kan şekeri yükselmesini daha yavaş ve istikrarlı bir halde sağlayabilir.

Ayrıca keten tohumları, kolesterol düzeylerini düşürmeye yardımcı olabilir ve kalp sıhhatini destekleyebilir.

Beslenme uzmanları, keten tohumlarını günlük beslenmeye dahil etmenin yararlı olabileceğini belirtiyor. Lakin, çok tüketim kimi bireylerde sindirim sıkıntılarına yol açabilir. Keten tohumlarını tüketirken öğütme yahut suya bekletme üzere teknikler kullanarak sindirilebilirliğini artırmak öneriliyor. Yani beslenme alışkanlıklarını değiştirmek isteyen bireylerin her vakit bir sıhhat profesyonelinin görüşünü alması tavsiye ediliyor.

Uzmanlar öneriyor: 1 tatlı kaşığı ile dikkat eksikliğine anında çözüm!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin