Kremalı Karnabahar Çorbası
Malzemeler:
- 1 kilo karnabahar
- 2 yumurta sarısı
- 30 gram beyaz peynir
- 70 gram tereyağı
- 100 gram krema
- 200 gram süt
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır?
Karnabaharı iyice yıkayın ve çiçeklerine ayırın. Tuzlu su içinde yaklaşık 10 dakika haşlayın. Başka bir tencerede tereyağını eritin, ardından 2 bardak soğuk su ekleyin ve orta ateşte 5 dakika kaynatın. Haşlanmış karnabaharı ve sütü ekleyin, karışımı 5-7 dakika pişirin. Isıyı en düşük seviyeye indirip, yumurta sarıları ve kremayı ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sıcak olarak servis yapın.
Kaşarlı Polenta
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı mısır irmiği
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır?
Süt ve suyu bir tencereye ekleyin ve iyice kaynatın. Kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Karıştırarak mısır irmiğini yavaşça ekleyin. İrmik karışımı kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirerek koyu bir kıvam elde edin. Ocaktan aldıktan sonra kaşar peynirini ve tereyağını ekleyin, iyice karıştırın. Sıcakken istediğiniz gibi şekil verip afiyetle tüketin.
Mücver
Malzemeler:
- 2 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 dal yeşil soğan
- Yarım su bardağı un
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
Kabağı rendeleyip tuz ile ovduktan sonra yıkayıp suyunu sıkın. Ardından havucu rendeleyin ve kapya biberi doğrayarak karışıma ekleyin. Yumurta, un, yeşillikler ve baharatları da ekleyip iyice karıştırın. Tavaya yağı alıp kızdırın, kaşık yardımıyla mücver karışımını tavaya ekleyin ve her iki tarafını da altın rengi alana kadar kızartın. Yoğurt ile birlikte sıcak servis edin.
Patlıcan Kumpir
Malzemeler:
- 4 adet bostan patlıcan
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı kaşar rendesi
- Tuz
Nasıl Yapılır?
Patlıcanları dikkatlice yıkayıp kurulayın. Patlıcanların her birini birkaç yerinden delin ve közleyin. Patlıcanlar yumuşayınca ortalarını bıçakla açın. İçine tereyağı ekleyip tuz serpin, ardından rendelenmiş kaşar peynirini doldurun. Tepsiyi fırının üst rafına yerleştirip 2-3 dakika kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Lavaştan Pizza
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet lavaş
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 150 gram kaşar peyniri
- Yaklaşık 2 küçük boy sucuk
- 3 adet büyük boy mantar
- 1 çay bardağı ayıklanmış siyah zeytin
- 5 adet cherry domates
- 1 kase sıcak su
- 1 tatlı kaşığı dilediğiniz baharatlar
Nasıl Yapılır?
Lavaşın boyutuna uygun bir tavaya zeytinyağını sürüp ısıtın. Sıcak suya domates salçasını ekleyip karıştırın. İlk lavaşı tavaya yerleştirip üzerine salçalı sosu sürün ve bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. İkinci lavaşı ekleyip aynı işlemi tekrarlayın. Üzerine ince dilimlenmiş sucuk, mantar, domates ve zeytini ekleyip tekrar sos sürün. Kaşar peyniri ile üzerini süsleyin ve 3 dakika ocakta bekletin. Altın sarısı bir renk almış lavaşı, servis tabağına alıp tavayı ters çevirerek pizzayı üzerine koyun. 2 dakika daha pişirip baharatlarla süsleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun!