1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Tulumbacı tatlısı nasıl yapılır?

Tulumbacı tatlısı nasıl yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Klasik sütlü tatlılar lezzetlerinden birisi olan tulumbacı tatlısı, kesinlikle her mutfakta denenmesi gereken bir lezzet. Mevcut materyalleri basitçe temin edilebilen ve pratik bir halde hazırlanabilen bu tatlıyı deneyen herkes çok sevmektedir. Hafif içeriği ve sütün lezzeti sayesinde de her vakit tercih edilebilecek bir tatlıdır. Tulumbacı tatlısı, sütlü tatlı tanımları arayanların seveceği ve sık sık tercih edeceği bir tanım olma özelliği gösterir. Pekala, tulumbacı tatlısı nasıl yapılır? 

Malzemeler:

-1 su bardağı tel şehriye
-1 yemek kaşığı tereyağı
-5,5 su bardağı süt
-1,5 su bardağı şeker
-4 yemek kaşığı mısır nişastası
-1 paket vanilya
-1 su bardağı fındık (dövülmüş)
-3 yemek kaşığı hindistan cevizi

Nasıl yapılır?

-Şehriyeler tereyağında sararıncaya kadar kavrulur.
-Derin bir kasede süt, şeker, mısır nişastası ve vanilya çırparak karıştırılır.
-Kavrulan şehriyelere yavaş yavaş eklenir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
-Kaynamaya başlayınca fındıklar eklenir 1-2 dakika daha pişirilir ve soğumaya bırakılır.
-Borcam ıslatılır ve hazırlanan tatlı borcama boşaltılır.
-Üzerine hindistan cevizi serpiştirilir ve buzdolabında soğutulup servis yapılır.

Afiyet olsun.

Tulumbacı tatlısı nasıl yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin