Trabzon Yağlı Pide Tarifi ve Malzemeleri
Trabzon Yağlı Pide, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir ve bu akşam MasterChef 2020 programında yarışmacılar arasında yapılacak olan pide düellosuyla yeniden gündeme geldi. Pide düellosunda kaptanlar, ekiplerindeki yarışmacıları seçerek kendi stratejilerini oluşturacaklar. MasterChef izleyicileri, Trabzon Yağlı Pide’nin nasıl yapıldığını ve malzemelerini merak ediyor. İşte Trabzon Yağlı Pide tarifi ve gerekli malzemeler:
TRABZON YAĞLI PİDE İÇİN GEREKEN MALZEMELER
- Hamur için:
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Ilık su (alabildiğine)
- Alabildiğine un
- Kıymalı malzeme:
- 300 gram kıyma
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Kaşarlı malzeme:
- Rende kaşar peyniri
- 2 adet yumurta
- Üzeri için:
- Tereyağı
TRABZON YAĞLI PİDE NASIL YAPILIR?
Öncelikle hamur malzemelerini bir kapta bir araya getirerek, ele yapışan bir kıvama gelene kadar yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp, yarım saat boyunca mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurunuzu iki eşit parçaya ayırın ve her bir parçayı elinizle açın.
Hamurun kenarlarını içe doğru katlayarak iç harcın dışarıya sızmasını önleyin. Pideyi pişireceğiniz tepsiyi unlayın ve açtığınız pide hamurunu tepsiye yerleştirin. İç harcı hazırlamak için kıymayı, doğranmış domatesi, soğanı ve yeşil biberi karıştırın. Karışıma baharatları ekleyerek tatlandırın.
Karıştırdığınız iç harcı pide hamurunun içine eşit şekilde yayın. Üzerine, parçalar halinde tereyağını ekleyin. Yumurtaların sarılarını pidelerin kenarlarına sürerek güzel bir renk kazandırın. Önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında 8-10 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarmadan 30 saniye önce, pidelerin ortalarına birer yumurta kırarak son dokunuşu yapın. Afiyet olsun!