Ton Balıklı Wrap Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet havuç
- 2 kutu ton balığı
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 adet göbek marul yaprağı
- 1-2 dal roka ve maydanoz
- 2 adet tortilla ekmeği
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yapılışı:
Havuçları ince ince rendeleyin ve bir kasede ton balığı ile mayonezi ekleyerek karıştırın. Tortilla ekmeğinin üzerine önce göbek marul yaprağını serin, ardından ton balıklı karışımı ekleyin. Üzerine roka, maydanoz ve nar ekşisini ilave edin. Tortilla ekmeğini dürüm şeklinde sarın. Dilerseniz dürümü 3 parçaya ya da 2 parçaya keserek servis yapabilirsiniz. Kesmeden de sunum yapabilirsiniz.
Ton Balıklı Makarna Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket makarna
- 2 kutu ton balığı
- 2 iri limon
- 6 yemek kaşığı mayonez
- 1 adet ince kıyılmış soğan
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Makarnayı haşlarken ton balıklarının yağını süzün ve geniş bir kasede alın. Çatal yardımıyla ton balığını parçalayın. Ardından limon suyu, mayonez ve tuzu ekleyip iyice karıştırın ve kenara alın. Zeytinyağında doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ocağın altını kapatmadan önce ince kıyılmış maydanozları ekleyin. Haşlanmış makarnaları soğuk sudan geçirin ve tencereye alın. Soğan karışımını sıcak olarak üzerine dökün ve karıştırın. Son olarak ton balıklı karışımı ilave ederek güzelce harmanlayın. Dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.
Ton Balıklı Kinoa Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kinoa
- 2 adet salatalık
- 1,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 10 adet cherry domates
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 2 kutu konserve ton balığı
Yapılışı:
Kinoayı üzerini geçecek kadar su ile geniş bir kapta 30 dakika bekletin. Şişen kinoayı bir süzgece aktarın ve bol suda durulayın. Suyunu süzdükten sonra tencereye aktarın ve 1,5 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın. 15 dakika kadar pişirin. Pişen kinoayı, tahta bir kaşık ile havalandırarak karıştırın ve ılınması için bekletin. Salatalıkları iri küpler halinde, cherry domatesleri ikiye, taze soğanları halka halka doğrayın. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Sosunu hazırlamak için zeytinyağı, üzüm sirkesi ve tuzu bir kapta çırpın. Ilınan kinoayı ve tüm salata malzemelerini derin bir kapta birleştirip sos ile harmanlayın. Servis yapmadan önce buzdolabında biraz dinlendirin.
Ton Balıklı Sandviç Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet kepekli sandviç ekmeği
- 160 gr ton balığı konservesi
- 2 tatlı kaşığı mayonez
- 2 yaprak marul
- 1 küçük boy kuru soğan
- 1 sivri biber
- 1 ince dilim beyaz peynir
- 1 orta boy domates
- Limon suyu, kekik, karabiber ve tuz
Yapılışı:
Bir kaseye ton balıklarını alın. İçine mayonezi, kekiği, limon suyunu ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın. Ekmek dilimlerinin üzerine ince doğranmış soğanları yerleştirin. Üzerine ton balıklı karışımını yayın. En üst katmana domates, marul, biber ve beyaz peyniri ekleyin. Tüm malzemeleri ekleyip sandviçinizi kapatın ve dilimleyerek servis yapın.
Ton Balıklı Kanepe Tarifi
Malzemeler:
- 1 küçük kutu ton balığı
- 1 kaşık mayonez
- 1 adet taze soğan
- 3-4 dilim ekmek
- 1 adet haşlanmış yumurta
- 1 küçük kase konserve mısır
- 1 küçük kase kapari
- Ezilmiş sarımsak
- Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Öncelikle ton balığının yağını süzün ve derin bir kaseye alın. Didikleyin. Taze soğanı ve kornişon turşuyu küçük parçalar halinde doğrayın ve ton balığına ekleyin. Konserve mısırları, yumurtanın sarısını ve mayonezi de ilave edin. Tuz ve karabiberi serpip iyice karıştırın. Ekmek dilimlerini çay bardağı ile yuvarlak olarak kesin. Hazırladığınız karışımdan ekmek dilimlerinin üzerine koyup servis tabağına yerleştirin. Afiyet olsun!