1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Tırşik Otu ve Tırşik Çorbası Tarifi

Tırşik Otu ve Tırşik Çorbası Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tırşik Otu ve Çorbası Hakkında Bilgiler

Bunları bilmeden tirşik otunu tüketmemeniz önemlidir. İlk olarak bilinmesi gereken, tırşik otunun asla çiğ olarak tüketilmemesi gerektiğidir. Çiğ tüketildiğinde zehirli etkiler gösterebilen bu otun en lezzetli ve şifalı tüketim yolu, ondan çorba yapmaktır. Ancak bu çorba, şimdiye kadar yaptığınız tüm çorbalardan çok daha farklı ve biraz daha uğraştırıcıdır. Merak edenler için tırşik çorbasının tarifini paylaşmak istiyoruz. Peki, tırşik çorbası nasıl yapılır? İşte tırşik çorbası tarifi…

Tırşik Çorbası Malzemeleri:

  • 1 demet tırşik otu
  • 1 su bardağı yarma buğday
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 kase nohut
  • Un (en az 1/2 su bardağı)
  • Sıcak su (çorbanın kıvamını ayarlamak için)

Not: Tırşik otunu temizlerken ve doğrarken elinizin zarar görmemesi için eldiven kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

Tırşik Çorbası Nasıl Yapılır? – Tırşik Çorbası Yapımı

  • Ellerinize eldivenlerinizi takarak tırşik otlarını güzelce yıkayıp kurulayın. Ardından, temiz bir kesme tahtasına alıp ince ince doğrayın.
  • Çorbayı pişireceğiniz geniş bir tencereyi alın. İçine nohutları, yarma buğdayı ve varsa Maraş tarhanasını ekleyin.
  • Bu malzemelerin üzerine ince ince doğradığınız tırşik otlarını aktarın.
  • Ayrı bir kap ya da sürahiye, 2 kase dolusu yoğurdu aktarın ve üzerine su ilave ederek koyu kıvamlı bir ayran elde edin.
  • Hazırladığınız ayranı, tencerede bekleyen tırşik otlarının üzerine bolca gezdirin.
  • Ardından, tencereye tırşik otlarının tamamen suyun içinde kalmasını sağlayacak kadar sıcak su ilave edin.
  • Son olarak, tencereye karışımın üzerini tamamen kapatacak şekilde un serpin. Un miktarı yarım bardak ile 1 bardak arasında değişecektir.
  • Unu karışımın içine erimesine neden olmadan, tabakayı neredeyse hava almayacak hale getirin. Bu şekilde un tabakası en üstte kalarak mayalanma ve ekşime sürecinin hızlandırılması amaçlanır.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve tıpkı yoğurt mayalar gibi tencereyi bezlerle güzelce örtüp, mümkünse ılık bir yerde bir gece bekletin.
  • Ertesi gün, tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Tencerenin kapağını açtığınızda un tabakasının çok kalın olduğunu görürseniz, bu tabakanın bir kısmını kaşık yardımıyla alıp çorbadan çıkarabilirsiniz.
  • Yaklaşık 3-4 saat çorbayı karıştırarak pişirin. Suyu buharlaştıkça üzerine sıcak su ilavesi yaparak kıvamını ayarlayın.
  • Tırşik otları yumuşayıp çorbanız ekşili nefis bir tada ulaştığında, çorbanız hazır demektir. Afiyet olsun!

Tırşik Otu ve Tırşik Çorbası Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin