- Fırında
- 4 – 6 Kişilik
- Hazırlama Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 20 dk
Malzemeler:
- 6 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı konserve mısır
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 su bardağı haşlanmış havuç (küp doğranmış)
- 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 5 adet uzun sosis
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase siyah veya yeşil zeytin (doğranmış)
- 1 çay bardağı kornişon turşu (doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tutam tuz
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı ketçap
Hazırlanışı:
Tepside kumpir, özellikle kalabalık misafirler için mükemmel bir seçenek. Kumpirin geleneksel yapımına göre daha pratik olan bu tarif, lezzetiyle de herkesin beğenisini kazanacak. İşte tepside kumpir yapımının adımları:
1. adım: Patatesleri iyice yıkayın ve ardından büyük bir tencerede haşlayın. Haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve bir çatal veya ezici yardımıyla püre haline getirin.
2. adım: Elde ettiğiniz patates püresine, 1 su bardağı rendelenmiş kaşarı, tereyağını ve az miktarda tuzu ekleyin. Karışımı, kaşar peyniri eriyene kadar iyice karıştırın.
3. adım: Hazırladığınız kaşarlı patates püresini, içini hafifçe ıslattığınız bir fırın kabına aktarın ve güzelce bastırarak eşit bir tabaka halinde yayın.
4. adım: Sosisleri halka halka doğrayın. Bir tavada sıvı yağ ile birlikte sosisleri güzelce kızartın. Ardından salçayı ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar kavurun, ardından ocağı kapatın.
5. adım: Fırın kabına yaydığınız patates püresinin üzerine pişirdiğiniz sosisleri serpiştirin.
6. adım: Daha sonra doğranmış zeytinleri, kornişon turşuları, mısırı, bezelyeyi ve küp doğranmış havuçları ekleyerek her tarafına eşit şekilde dağıtın.
7. adım: En üstüne kalan rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kaşarlar eriyene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Son adım: Fırından çıkan tepsideki kumpiri dilimleyin. Üzerine ketçap ve mayonezle süsleyerek, sıcak servis edin. Afiyet olsun!