Tepside kumpir, birçok kişi tarafından merak edilen ve sıklıkla tercih edilen bir lezzet. Bu tarif, bilinen kumpirin aksine daha basit ve daha pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Peki, tepside kumpir nasıl yapılır? İşte adım adım malzemeler ve yapılış aşamaları:
Malzemeler:
- 6 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı konserve mısır
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 su bardağı haşlanmış havuç (küçük doğranmış)
- 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 5 adet uzun sosis
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase zeytin (doğranmış)
- 1 çay bardağı kornişon turşu (doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tutam tuz
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı ketçap
Tepside Kumpir Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, patatesleri güzelce haşlayın. Haşlandıktan sonra kabuklarını soyup, püre haline getirin.
- Bir kapta, ezilmiş patateslere 1 su bardağı rendelenmiş kaşarı, tereyağını ve biraz tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice harmanlayarak kaşarın erimesini sağlayın.
- Hazırladığınız kaşarlı püreyi, yapışmaması için içini hafifçe yağladığınız bir fırın kabına dikkatlice yayarak bastırın.
- Sosisleri halka halka doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte bir tavada güzelce kızartın. Ardından salçayı ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar kavurun, sonra ocaktan alın.
- Fırın kabına yaydığınız patates püresinin üzerine sosisleri serpiştirin.
- Daha sonra doğranmış zeytinleri, turşuyu, mısırı, bezelyeyi ve haşlanmış havuçları da eşit şekilde serpiştirin.
- En üstte kalan rendelenmiş kaşar peynirini de serpiştirdikten sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kaşarlar eriyene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız tepsideki kumpiri dilimleyin. Üstünü ketçap ve mayonezle süsleyerek sıcak servis edin.
Afiyet olsun!