Tepsi kebabı, Antakya’ya ilişkin olan lezzetli yemeklerden yalnızca biri. Eti, zerzevatı ihtimamla seçiliyor, tüm bu materyaller birlikte zırh ile ufak kesimlere ayrılıyor ve ortaya dayanılmaz bir tat çıkıyor. Meskeninizde bu mükemmel lezzeti yapabilirsiniz. İşte tepsi kebabı tanımı…
Malzemeler:
-1 kg kıyma (arzuya nazaran dana/kuzu karışık)
-1 adet soğan (ince kıyılmış)
-1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
-2 adet sivri biber (ince kıyılmış)
-3 dişsarımsak (dövülmüş)
-1/2 tatlı kaşığı kimyon
-1/2 tatlı kaşığı tuz
-1/2 tatlı kaşığı karabiber
-1/2 tatlı kaşığı pul biber
-4 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
-1,5 yemek kaşığı biber salçası
-1 su bardağı su (biber salçasını sulandırmak için)
-1 adet domates (üzeri için)
-1 adet biber (üzeri için)
-1 adet kırmızı biber (üzeri için)
Nasıl yapılır?
-Bir kapta yahut pişireceğiniz tepside kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp düzgünce yoğurun.
-Malzemeler birbirine yeterlice karışınca, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı karışımı düzgünce yayın ve ellerinizle üzerine bastırarak düzleştirin.
-Bıçak yardımıyla 8 dilim olacak formda dilimleyin.
-Eritilmiş tereyağını kebabın üzerine dökün ve fırça yardımıyla her yerine gelecek halde yayın.
-Biber salçası ile suyu karıştırın ve karışımı üzerine dökün.
-Boydan ikiye böldüğünüz biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri üzerine güzelce dizdikten sonra 190 derece fırında 40 dakika pişirin ve sıcak servis edin.
Afiyet olsun.