- Tür: Çiğ
- Servis: 2 Kişilik
- Hazırlama Süresi: 10 dk
- Pişirme Süresi: 10 dk
Yapımı için malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Salatası için:
- 1 adet marul
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Yarım limon
- Parmesan peyniri ya da eski kaşar
- Karabiber
- Tuz
Servis için:
- 6 dilim ekmek
- Parmesan peynir
Hazırlanışı:
Lezzetiyle damakları şenlendirecek ve sağlığınıza katkıda bulunacak tavuklu sezar salata tarifi ile karşınızdayız. Bu sağlıklı ve pratik tarif, öğünlerinizi zenginleştirecek! Peki, tavuklu sezar salata nasıl yapılır? İşte adım adım tarif:
1. adım: Orta büyüklükte bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin. Ardından küp küp doğradığınız tavuk göğsünü ilave ederek, tavuklar altın rengi alana kadar soteleyin.
2. adım: Farklı bir tavada, küp küp kestiğiniz ekmekleri koyun. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve isteğe bağlı olarak kekik ekleyerek, ekmekler çıtır çıtır olana kadar yaklaşık 10 dakika kızartın.
3. adım: Marulu iyice yıkayıp, taze ve çıtır kalacak şekilde doğrayın.
4. adım: Salata sosunu hazırlamak için bir kapta mayonez, ezilmiş sarımsak, hardal, karabiber, tuz, zeytinyağı ve rendelenmiş parmesan peynirini karıştırın. Doğradığınız marul ile birleştirerek iyice harmanlayın.
5. adım: Sosun marula iyice nüfus ettiğinden emin olun. Ardından, kızarttığınız tavuk göğsünü ve çıtır ekmekleri üzerine ekleyin.
Son adım: Tüm malzemelerin üzerine son olarak rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Taze ve lezzetli tavuklu sezar salatanız servise hazır! Afiyet olsun!