- Ocakta
- 6+ Kişilik
- 30 dk (Hazırlanma Süresi)
- 30 dk (Pişirme Süresi)
Yapımı için malzemeler:
1 büyük lahana
2 orta boy soğan
3 çay bardağı pirinç
2 adet tavuk göğsü (kıyma makinesinden geçirilmiş)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 fiske maydanoz
1 fiske nane
Göz miktarı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
3 tatlı kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı un
3 tatlı kaşığı domates salçası
Göz kararı su
Hazırlanışı:
Lahana sarması, yapımı oldukça kolay görünse de biraz emek isteyen lezzetler arasında yer alır. Ancak doğru şekilde hazırlandığında, pişirildikten sadece 5 dakika sonra tencerenin dibini görebilirsiniz. Eğer sizin de canınız lahana sarması çektiyse ve “lahana sarması tarifi” veya “lahana sarması nasıl yapılır?” diye arayış içerisindeyseniz, doğru yerdesiniz. İşte adım adım tavuklu lahana sarması tarifi…
Birinci adım:
Öncelikle, lahanamızı güzelce temizliyoruz. Yapraklarını kökünden ayırdıktan sonra kaynayan suya koyuyoruz. Sarmaların daha kolay olabilmesi için, lahanayı yaklaşık 5 dakika kadar haşlıyoruz.
İkinci adım:
Soğanları rendeleyip, maydanozu ve naneyi ince ince doğrayarak derin bir kaba alıyoruz. Doğradığımız malzemelerin üzerine kıyma makinesinden geçirilmiş tavuk göğsünü, tuzu, karabiberi ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Üçüncü adım:
Tezgahınıza aldığınız lahanaların damar kısımlarını hafifçe ezerek iç harcımızı koyup dikkatlice sarıyoruz.
Dördüncü adım:
Tencerenin dibine lahananın en damarlı kısımlarını yerleştirerek, sardığımız lahana sarmalarını üstüne diziyoruz.
Beşinci adım:
Sarmalarınızın açılmaması için üzerine bir tabak kapatmanızı öneririm. Kısık ateşte, lahanalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Son adım:
Pişen lahana sarmalarınızı sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!