Tavuklu krep, hem pratik hem de lezzetli bir atıştırmalık veya ana yemek alternatifi olarak birçok kişi tarafından severek tüketilen bir yemektir. Acil gelen misafirlerinize ya da ailenize neredeyse 20 dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu lezzet, özellikle çocukların da ilgisini çekecektir. Tavukları sebzelerle soteleyip, kreplerin içine sararak hazırladığınız bu nefis krep, herkesin beğenisini toplayacaktır. Şimdi, bu lezzetli krep tarifine birlikte göz atalım!
Tavuklu Krep İçin Malzemeler:
- 1 büyük tavuk göğsü (yaklaşık 750 gr)
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 2 adet yeşil dolmalık biber
- 1 büyük soğan
- 1/2 paket krema
- 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1/2 çay kaşığı tuz (isteğe göre azaltılıp arttırılabilir)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Krep İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz (isteğe göre azaltılıp arttırılabilir)
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Krepli Tavuk Nasıl Yapılır?
- Krep malzemelerini bir kaba alarak homojen bir karışım elde edilene kadar çırpın.
- Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp her tarafına yayılmasını sağlayın, fazlasını kenara ayırın.
- Tava iyice ısındıktan sonra krep harcından 1 kepçe alarak tavaya dökün. Tavanın sapından tutup hafifçe sallayarak harcın tavada eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
- Her iki yüzünü de orta ateşte yaklaşık 2 dakika pişirdikten sonra krepleri tavadan alın. Bu işlemi tüm krep hamuru için tekrarlayın.
- Krepler pişerken, bir yandan soğanı piyazlık doğrayın ve biberleri ince uzun kesin.
- İlk olarak, doğradığınız soğanları 1 yemek kaşığı sıvı yağda 2 dakika kadar soteleyin, ardından biberleri ekleyip 3 dakika daha sotelemeye devam edin ve karışımı kenara alın.
- Tavuk göğsünü çok ince olmayacak şekilde (yaklaşık 1 parmak kalınlığında) uzun şeritler halinde doğrayın.
- Biberleri pişirdiğiniz tavayı yeniden ısıtın, içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve unu da iyice kızdırın.
- Tava çok sıcak olunca doğranmış tavukları ekleyin ve altını kısmadan hızlıca soteleyin.
- Tavukların dış yüzeyi pişmiş göründüğünde, sotelediğiniz biber ve soğan karışımını ekleyin ve hızlıca karıştırmaya devam edin.
- Bir dakika kadar sonra krema ve muskatı ekleyin. Krema kaynamaya başladığında tuzu da ekleyip ocaktan alın.
- Her bir krepin içerisine eşit miktarda tavuklu harç ekleyin. Krepleri alt ve üstten katlayarak sarın.
- Eğer krepleriniz soğuduysa, biraz tereyağ gezdirdiğiniz tavada alt üst ederek ısıtabilir ve hafifçe kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun!