1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Tavuklu Bademli Pilav Tarifi

Tavuklu Bademli Pilav Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • Hazırlanma Süresi: 40 dk
  • Pişirme Süresi: 30 dk

Yapımı için gerekli malzemeler:

  • 2 kaşık sıvıyağ
  • Su
  • Pilav için:
  • 1 kase tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş)
  • 2 bardak pirinç
  • 2 kaşık tereyağı
  • 3 bardak tavuk suyu
  • 1 bardak tuzsuz badem
  • 1 kaşık kuş üzümü
  • 1 kaşık dolmalık fıstık
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı:

1. adım: İlk olarak pirinçleri bir kaseye alıp üzerine bir miktar tuz ekleyin ve ılık suda yaklaşık 15 dakika bekletin. Bu işlem pirinçlerin daha iyi pişmesini sağlayacaktır.
2. adım: Geniş bir tavada erittiğiniz tereyağında, önceden ayırdığınız tuzsuz bademleri ekleyip hafifçe kavurun. Bademlerin renginin döndüğünü göreceksiniz.
3. adım: Ardından pirinçleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Haşlanmış tavuk göğsünü, tuzu, karabiberi ve tavuk suyunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
4. adım: Başka bir kapta un, yoğurt, yumurta, tuz ve sıvıyağı bir araya getirerek iyice karıştırın.
5. adım: Karışıma az miktarda su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru açtıktan sonra, kalıbınızın içini margarinle yağlayarak bademleri serpiştirin.
6. adım: Üzerine açtığınız hamuru serin ve pişirdiğiniz pilavı ortasına dökün.
Son adım: Hamurun kenarlarından sarkan kısımları pilavın üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri altın rengi alana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Tavuklu Bademli Pilav Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin