Tavuk sote çeşitleri ortasında çok sevilen sebzeli tavuk sote tanımı için materyalleri hazırlayın! Davet sofralarına bile yakışan tavuk sote tanımının içerisine dilerseniz mantar, havuç, kabak ve çeşitli mevsim zerzevatları ek ederek pişirebilirsiniz. Hem sağlıklı hem de nefis bir tanım olan sebzeli tavuk sote çeşitleri ortasında; mantarlı tavuk sote ve patatesli tavuk sote bulunuyor. Fakat biz sizin için klasik, sebzeli ve kolay tavuk sote tanımını paylaştık. Üstelik beşamel sos ile kaplanan tavuk sote tanımına bayılacaksınız! Pekala, kolay ve pratik tavuk sote nasıl yapılır? İşte tavuk sote tanımı, tavuk sote imali…
Kolay tavuk sote tarifi
Tavuk sote materyaller:
– Yarım kilo tavuk göğsü
– 3 yemek kaşığı zeytinyağı
– 1 adet soğan
– 2 adet kırmızı biber
– 2 orta uzunluk patates
– 1 su bardağı bezelye
– 1 tatlı kaşığı biber salçası
– 1 tatlı kaşığı domates salçası
– Tuz
– Karabiber
– Kekik
– Kimyon
Beşamel sos için:
– 2 yemek kaşığı zeytinyağı
– 1 yemek kaşığı tereyağ
– 2 yemek kaşığı silme un
– 2 su bardağı süt
– Tuz
– Çay kaşığı ucuyla karabiber
Üzeri için:
– Kaşar peyniri
Tavuk sote nasıl yapılır?- Tavuk sote yapımı

1.adım: Soğanları zeytinyağında biraz çevirin küp küp doğranmış tavukları ekleyin 5 dakika kavurun.
2. adım: Biberleri ekleyin 5 dakika daha kavurun küp küp doğranmış patatesleri haşlanmış bezelyeyi de ekleyin 1-2 dakika kavurun salçasını ekleyin karıştırın.
3. adım: Baharatlarını ek edin karıştırın ocaktan alın ve fırın kabına dökün.
Farklı bir tencerede beşamel sosunu yapın.
4. adım: Sotenizin üzerine dökün 180 derecede yarım saat pişirin.
5. adım: Fırından çıkarmadan rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin 10 dakika daha pişirin, dilimleyerek servis edin.
Not: Patatesi biberi biraz iri doğrayın zira hem tavada hem fırında pişiyor. Tarife tıpkı vakitte havuç ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.