Ağızda dağılan ve nefis tarçın kokusu ile dolan, tarçınlı kurabiye yapmaya ne dersiniz? Misafirleriniz için beş çayına hazırlayacağınız bu lezzetli kurabiyeleri mutlaka denemenizi öneriyoruz. Özellikle tarçın sevenlerin vazgeçemeyeceği bu kurabiye, evde kolayca hazırlanabilir. İşte, hem pratik hem de lezzetli tarçınlı kurabiye tarifi…
Malzemeler:
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta beyazı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket (250 gram) yumuşak margarin
- 4 su bardağı un
- 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tepeleme dolu tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı kurabiye nasıl yapılır?
- Bütün malzemeleri bir yoğurma kabında güzelce karıştırarak yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.
- Hamurdan avuç içi kadar parçalar kopartarak yuvarlayın ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, kurabiyelerin üzeri hafifçe pembeleşene kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz, önceden karıştırılmış pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayarak servis tabağına alın.
Afiyet olsun!