- Fırında
- 6+ Kişilik
- Hazırlanma Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 30 dk
Yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram sote kuşbaşı et
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 adet orta boy haşlanmış havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 10 adet milföy hamuru
Üzeri için malzemeler:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı susam
Hazırlanışı:
Çıtır çıtır ve ağızda dağılan talaş böreği tarifini sizlerle paylaşıyoruz. En çok aranan tarifler arasında yer alan bu lezzet, milföy hamuruyla hazırlanıyor. Yapımı son derece kolay olan talaş böreği, lezzetiyle de damakları şenlendiriyor. İşte, adım adım etli talaş böreği tarifi:
- İlk adım: Kuru soğanı kabuğundan ayırdıktan sonra, küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Sote kuşbaşı etleri de mümkün olduğunca küçük küpler halinde doğrayın.
- İkinci adım: Ayıklanmış bezelye tanelerini kaynar suda haşlayın. Besin değerlerini kaybetmemesi için haşladıktan sonra hemen soğuk-buzlu suya atarak şoklayın. Suyunu süzerek bir kenarda bekletin.
- Üçüncü adım: Önceden haşladığınız havuçları kabuğundan ayırdıktan sonra küçük küpler halinde kesin.
- Dördüncü adım: Tereyağı ve zeytinyağını küçük bir tencerede eritin. Sote kuşbaşı etleri yüksek ateşte, hafif bir renk alana kadar kavurun. Sonrasında doğradığınız kuru soğanları ekleyip, pişirme işlemine devam edin.
- Beşinci adım: Domates salçasını ekleyip karıştırın. Ardından haşlanmış bezelye, havuç ve sıcak suyu ekleyin. Kapağı kapalı tencerede etler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çeken iç harcı tuz ve dağ kekiği ile tatlandırarak, ılınması için bir süre dinlendirin.
- Altıncı adım: Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız etli harçtan koyun. Hamurları üçgen ya da kare şeklinde kapatın.
- Yedinci adım: Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz böreklerin üzerine, ayçiçek yağı ile çırptığınız yumurta sarısını sürün ve çörek otu ile susam serpiştirin.
- Son adım: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar, üzeri altın rengi olana kadar pişirin. İşte, nefis talaş böreğiniz hazır! Afiyet olsun.