1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Tahinli Kurabiye Tarifi

Tahinli Kurabiye Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Pişirme Yöntemi: Fırında
  • Servis: 6+ Kişilik
  • Hazırlama Süresi: 20 dk
  • Pişirme Süresi: 30 dk

Gerekli Malzemeler:

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin Malzemeler:

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1,5 su bardağı şeker

Hazırlanışı:
1. adım: Öncelikle un hariç tüm malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın. Ardından kabartma tozunu ekleyerek yavaş yavaş un ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edin.

2. adım: Hamuru ve iç harcı üç parçaya bölün. İlk parçayı alıp rulo şeklinde yuvarlayın, daha sonra elinizle hafifçe bastırarak merdane ile açın.

3. adım: Açtığınız hamurun ortasına hazırladığınız iç harcı yerleştirin. Hamuru tekrar uzunlamasına rulo yaparak, küçük verev dilimler halinde kesin.

4. adım: Kalan hamur ve iç harcı da aynı şekilde hazırlayarak işleme devam edin, tüm hamur bitene kadar bu adımları tekrarlayın.

5. adım: Tahinli kurabiye hamurunu çiğ olarak buzdolabında veya buzlukta saklayabilirsiniz. Bu, hamurun uzun süre taze kalmasını sağlar.

Son adım: Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika boyunca pişirin. Pişme süresinin sonunda kurabiyelerinizin altı hafifçe kızarmış olmalıdır.

Püf Noktası: Pişirdiğiniz tahinli kurabiyeleri hava geçirmeyen cam kavanozlarda saklarsanız, raf ömrünü uzatmış olursunuz. Bu sayede kurabiyeleriniz tazeliğini uzun süre korur.

Afiyet olsun!

Tahinli Kurabiye Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin