Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan krep, sütsüz versiyonu ile özellikle süt alerjisi veya laktoz intoleransı olanlar için mükemmel bir alternatif sunuyor. Sütsüz krep, zahmetsiz bir şekilde evdeki malzemelerle sadece 10 dakika içinde hazırlanabilir. İşte, lezzetli ve pratik sütsüz krep tarifimiz:
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Sütsüz Krep Yapılışı:
- Öncelikle bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve güzelce çırpın.
- Ardından, yumurtaların üzerine su ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- İşlemi sürdürürken, un ve tuzu eleyerek bu sıvı karışımın içine ekleyin. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmayı unutmayın.
- Karışımın üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında yaklaşık 10 dakika dinlendirin. Bu, kreplerin daha iyi pişmesini sağlayacaktır.
- Yanmaz yapışmaz düz yüzeyli orta boy bir tavayı hafifçe yağlayın ve ısıtın. Tavanızın ısındığından emin olun.
- Hazırladığınız karışımdan bir kepçe kadarını tavaya dökün ve tavanızı çevirerek karışımın eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın. Bu adımı hızlı bir şekilde yapmaya özen gösterin.
- Bir yüzeyi piştikten sonra, krepinizi dikkatlice çevirerek diğer yüzeyini de pişirin. Bu işlemi tüm harç için tekrarlayın.
- Hazırladığınız krepleri sıcak servis yaparak afiyetle tüketin.
Afiyet olsun!