1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Yapılışı

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Yapılışı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

  • Ocakta
  • 4 – 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı için malzemeler
1 litre süt
1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Sosu için:
1 su bardağı ayıklanmış nar
1 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta

Hazırlanışı
Sütlü irmik tatlısı, hem pratik hem de hafif bir tatlı olarak mutfaklarda sıkça tercih edilen bir lezzettir. Evde kolayca bulunabilen malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tatlı, sadece süt ve irmiğin birleşimiyle oluşur. Üzerine yapacağınız narlı sos, tatlıya bambaşka bir lezzet katarak misafirlerinizi etkilemenizi sağlar. Peki, sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? İşte detaylı tarifi…

Sütlü irmik tatlısı yapımı
Birinci adım: Bir tencereye irmik, şeker ve sütü alın. Karışımı sürekli karıştırarak, muhallebiyi pişirin. Karışım göz göz olmaya başlayana kadar pişirmeye devam edin.
İkinci adım: Muhallebi piştikten sonra, ocaktan alarak içerisine tereyağını ekleyin. Tereyağı tamamen eriyene kadar güzelce karıştırın.
Üçüncü adım: Tereyağı eridikten sonra vanilyayı ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Bu adım tatlıya hoş bir aroma katacaktır.
Dördüncü adım: Hazırladığınız muhallebiyi isterseniz bir borcama dökün, isterseniz de kaselere paylaştırabilirsiniz. Eğer kaseleri tercih ederseniz, önceden içlerini hafifçe ıslatmayı unutmayın. Bu, tatlının daha kolay çıkmasını sağlayacaktır. Sıcak muhallebiyi kaselere dökün ve soğuması için buzdolabında en az 2 saat bekletin.
Beşinci adım: Sosu hazırlamak için, ayıkladığınız narları bir tencereye alın. Narları hafifçe ezin ve suyu çıkması için bekleyin. Ardından şeker ekleyin ve karıştırın.
Altıncı adım: Narlı karışıma nişasta ile karıştırdığınız suyu ekleyin. Bu karışımın koyulaşmasını sağlayacak.
Yedinci adım: Tüm karışımı orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sosun soğuması için bir kenara bırakın.
Sekizinci adım: Soğuyan muhallebiyi kaselerden ters çevirerek tabağa alın. Üzerine hazırladığınız narlı sosu gezdirerek servis edin. Bu nefis tatlı, hem gözlere hem de damaklara hitap edecek. Afiyet olsun!

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Yapılışı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin