1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Ocakta
  • 4 – 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı İçin Malzemeler:

1 litre süt
1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Sosu İçin:

1 su bardağı ayıklanmış nar
1 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta

Hazırlanışı:

Sütlü irmik tatlısı, yapımı son derece pratik ve hızlı olan bir lezzettir. Kalorisi düşük, hafif bir tatlı arayanlar için mükemmel bir tercihtir. Evde sıkça bulunan malzemelerle bu tatlıyı hazırlamak oldukça kolaydır. Sadece süt ve irmiğin birleşimiyle oluşan bu muhteşem tatlı, üzerindeki narlı sos ile bambaşka bir lezzet kazanacaktır. Peki, sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? İşte adım adım tarif:

Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Birinci Adım:

Öncelikle muhallebisi için irmik, şeker ve sütü geniş bir tencereye alın. Karışımı orta ateşte, üzeri göz göz olmaya başlayıncaya kadar pişirin.

İkinci Adım:

Piştikten sonra içerisine tereyağını ekleyin ve güzelce karıştırarak tereyağının erimesini sağlayın.

Üçüncü Adım:

Tereyağı tamamen eridikten sonra ocağı kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Dördüncü Adım:

Hazırladığınız muhallebiyi isterseniz derin bir borcama, isterseniz de küçük kaselere dökün. Eğer kaseleri kullanmayı tercih ediyorsanız, içlerini hafifçe ıslatmayı unutmayın ve fazla suyu dökün. Sıcak muhallebiyi ıslatılmış kaselere dökün ve tatlının soğuması için buzdolabında en az 2 saat bekletin.

Beşinci Adım:

Sosunu hazırlamak için ayıkladığınız narları bir tencereye alın. Narları hafifçe ezerek suyunu çıkartın ve üzerine şekeri ekleyin.

Altıncı Adım:

Ayrı bir kapta nişasta ile suyu karıştırın ve bu karışımı nar ve şeker karışımının üzerine ilave edin.

Yedinci Adım:

Karışımı orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısarak 1-2 dakika daha pişirin ve ardından soğumaya bırakın.

Sekizinci Adım:

Soğuyan muhallebileri kaselerden bir tabağa ters çevirerek dikkatlice çıkarın. Üzerine soğumuş olan nar sosunu gezdirerek servis edin.

Afiyet olsun!

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin