1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Susamlı ve Brüksel Lahanalı Fırında Somon Tarifi

Susamlı ve Brüksel Lahanalı Fırında Somon Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Susamlı ve Brüksel Lahanalı Somon Tarifi

  • Fırında
  • 4 – 6 Kişilik
  • Hazırlanma Süresi: 20 dk
  • Pişirme Süresi: 20 dk

Gerekli Malzemeler:

  • 150 – 200 gr somon fileto
  • 12 adet ortadan bölünmüş brüksel lahanası
  • Bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu ve karabiber

Sos için:

  • 2 diş kıyılmış sarımsak
  • Bir miktar rendelenmiş taze zencefil
  • 1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu
  • 1 çorba kaşığı tamari sosu
  • 1 çorba kaşığı susam
  • Yarım çay kaşığı susam yağı
  • Bir tutam pul biber

Somonun Hazırlanışı

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

1. Adım: Fırını önceden 180 dereceye ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

2. Adım: Kıyılmış sarımsakları ve rendelenmiş zencefili büyük bir kaseye alın. Diğer marine malzemelerini de ekleyerek iyice karıştırın.

3. Adım: Hazırladığınız sosun içine, ortadan ikiye böldüğünüz brüksel lahanalarını ekleyin ve tüm lahanaların sosla iyice kaplanmasını sağlayın.

4. Adım: Somon filetolarını fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine deniz tuzu ve karabiber serpin. Marine edilmiş brüksel lahanalarını somonun etrafına yerleştirin ve kalan sosu somonun üzerine gezdirin.

5. Adım: Tüm malzemeleri önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Somonu fırından çıkardıktan sonra, balığın ortasını keserek pişip pişmediğini kontrol edin.

Son Adım: Pişen somonu, brüksel lahanası ile birlikte servis edin. Afiyet olsun!

Susamlı ve Brüksel Lahanalı Fırında Somon Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin