Susamlı ve Brüksel Lahanalı Somon Tarifi
- Fırında
- 4 – 6 Kişilik
- Hazırlanma Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 20 dk
Gerekli Malzemeler:
- 150 – 200 gr somon fileto
- 12 adet ortadan bölünmüş brüksel lahanası
- Bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu ve karabiber
Sos için:
- 2 diş kıyılmış sarımsak
- Bir miktar rendelenmiş taze zencefil
- 1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu
- 1 çorba kaşığı tamari sosu
- 1 çorba kaşığı susam
- Yarım çay kaşığı susam yağı
- Bir tutam pul biber
Somonun Hazırlanışı
MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
1. Adım: Fırını önceden 180 dereceye ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
2. Adım: Kıyılmış sarımsakları ve rendelenmiş zencefili büyük bir kaseye alın. Diğer marine malzemelerini de ekleyerek iyice karıştırın.
3. Adım: Hazırladığınız sosun içine, ortadan ikiye böldüğünüz brüksel lahanalarını ekleyin ve tüm lahanaların sosla iyice kaplanmasını sağlayın.
4. Adım: Somon filetolarını fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine deniz tuzu ve karabiber serpin. Marine edilmiş brüksel lahanalarını somonun etrafına yerleştirin ve kalan sosu somonun üzerine gezdirin.
5. Adım: Tüm malzemeleri önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Somonu fırından çıkardıktan sonra, balığın ortasını keserek pişip pişmediğini kontrol edin.
Son Adım: Pişen somonu, brüksel lahanası ile birlikte servis edin. Afiyet olsun!