- Ocakta
- 6+ Kişilik
- 30 dk (Hazırlanma Süresi)
- 30 dk (Pişirme Süresi)
Yapımı için malzemeler:
- 1 kilo un
- 150 gram tereyağı
- 1 bardak sıvı yağ
- 5 yumurta
- Yarım kilo beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Su
Hazırlanışı:
Su böreği, Türk mutfağının en çok tercih edilen lezzetlerinden biri olmasına rağmen, yapımının zorluğu ile de bilinir. Ancak, adım adım takip edeceğiniz bu tarifle su böreği hazırlamak oldukça kolaylaşacak. Peki, su böreği nasıl yapılır?
Birinci adım: Bir kabın ortasında ununuzu havuz gibi açarak hazırlıklara başlayın.
İkinci adım: Yumurtayı bu havuzun ortasına kırın, ardından tuzunu ekleyin ve azar azar su ilave ederek hamurunuzu yoğurmaya başlayın.
Üçüncü adım: Hamurunuzun kıvamı sert olmalı; bu nedenle, 10 dakika dinlendirdikten sonra tekrar yoğurun.
Dördüncü adım: Hamuru 10 dakika daha yoğurduktan sonra, onu 12 eşit parçaya böleceksiniz.
Beşinci adım: Bu arada iç harcınızı hazırlamak için, beyaz peyniri rendeleyin ve ince doğradığınız maydanozla karıştırın.
Altıncı adım: Her bir bezeyi, tepsinizin büyüklüğünde açın. İlk yufkayı tepsiye serin. Bir tencereye su doldurun ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyerek kaynatın.
Yedinci adım: Başka bir kaba da soğuk su koyarak hazırlık yapın. Bir tavada tereyağını eritip, sıvı yağ ile karıştırın.
Sekizinci adım: Açtığınız yufkaları tek tek önce sıcak suda bir dakika haşlayın, ardından soğuk suya atarak şoklayın. Hemen bir süzgeçle çıkarıp tepsiye yerleştirin. Sonraki yufkaya geçin. Orta katına hazırladığınız peynir harcını serpiştirin. En son yufkayı haşlamadan tepsiye yerleştirin ve üzerini kalan yağla güzelce yağlayın.
Son adım: Tepsiyi ocağa alarak kısık ateşte çevirerek pişirin. Altının iyice piştiğinden emin olduktan sonra, başka bir tepsi kapatarak alt üst edin ve diğer tarafını da kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun!