1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Somonlu Kiş Tarifi

Somonlu Kiş Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilen somonlu kiş, damaklarınızı şenlendirecek eşsiz bir lezzet sunuyor. Yapımı oldukça basit olan bu tarifle misafirlerinizi etkilemek için mutfakta harika bir deneyim yaşayabilirsiniz. İşte somonlu kiş tarifi için gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı:

Malzemeler:

  • Hamuru için:
    • 1+3/4 su bardağı un
    • Yarım çay kaşığı tuz
    • 125 gr tereyağı
    • 2 yumurtanın sarısı
    • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • İç harcı için:
    • 500 gr somon fileto
    • 200 ml krema
    • 3 yumurta
    • 3 yemek kaşığı dereotu (taze ve ince doğranmış)
    • 100 gr parmesan peyniri (rendelenmiş)
    • Tuz
    • Karabiber
  • Üzeri için:
    • 4 adet kabak
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Dereotu (süsleme için)
    • Tuz

Nasıl yapılır?

  • Hamur için un, tuz ve tereyağını bir kabın içinde yoğurun. Karışımın kumlu bir kıvama gelmesi gerekiyor.
  • Soğuk suyu ekleyip hamuru tekrar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru streç folyoya sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Bu arada, bir tencerede suyu kaynatın. Somon filetolarını kaynayan suya yerleştirin ve ocağın altını kapatıp, somonların hafifçe pişmesini bekleyin.
  • Ayrı bir kapta yumurta ve kremayı iyice çırpın. Küçük parçalara ayırdığınız somonları bu karışıma ekleyin. Ardından dereotu, tuz ve karabiberi de ilave ederek, tüm malzemeleri nazikçe karıştırın.
  • Fırınınızı 190 dereceye ısıtın. Dinlenen hamuru kiş kalıbına yayarak, alt kısmını çatalla birkaç yerinden delin. Bu şekilde hamur kabarmaz.
  • Hamuru önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin, ardından fırından çıkarın ve somonlu karışımı üzerine yayın.
  • Rendelenmiş parmesan peynirini somonun üzerine serpiştirin. Fırın ısısını 175 dereceye düşürün ve kişinizi 25 dakika daha pişirin.
  • Kabakları sebze soyacağı ile ince dilimler halinde kesin. Zeytinyağında tavada 5 dakika kadar soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek 5 dakika daha pişirin.
  • Pişen kabak dilimlerini, kişin üzerine yerleştirin ve kıyılmış dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Somonlu Kiş Tarifi

Somonlu Kiş Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin