Şerbetli bir tatlı olan sirene tatlısı, hem görüntüsü hem de lezzetiyle misafirlerinizi etkilemek için harika bir seçenektir. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, tuzsuz lor peyniri kullanılarak yapılmaktadır. Üzerini böğürtlen ve dondurma ile süsleyerek sunabileceğiniz sirene tatlısını, isterseniz sade olarak da tüketebilirsiniz. İşte, sirene tatlısının detaylı tarifi:
Malzemeler:
- Hamuru için:
- 250 gr tuzsuz lor peyniri
- 2 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Yarım paket kabartma tozu
- Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- Üzeri için:
- Böğürtlen
- Vanilyalı dondurma
Sirene tatlısı nasıl yapılır?
- Öncelikle fırını 180 derecede ısıtın.
- Hamur için gereken tüm malzemeleri bir hamur yoğurma kabına alın. İyice karıştırarak çok yumuşak bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamuru, yıldız uç takılmış bir krema torbasına doldurun ve yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde sıkın.
- Önceden ısıtılmış fırında hamurların üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ardından fırından çıkarıp soğuması için bekletin.
- Bir tencerede şeker ve suyu karıştırarak kaynatın. Şerbet kıvamına geldiğinde, soğumuş olan hamurların üzerine gezdirin.
- Tatlıyı 1-2 saat bekletin, böylece şerbeti iyice çekecektir.
- Servis yaparken üzerine böğürtlen ve vanilyalı dondurma ekleyin.
Afiyet olsun!