Evde pratik şinitzel hazırlamaya ne dersiniz? Fileto biçiminde dilimlendikten sonra inceltilen tavuk göğüs etleri yalnızca taze çekilmiş tuz ve karabiber ile çeşnilendiriliyor. Sırasıyla; un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulandıktan sonra kızgın yağda kısa müddette kızartılıyor. Pekala, şinitzel nasıl yapılır?
Kaplaması için:
-3 yemek kaşığı un
-2 adet büyük uzunluk yumurta
-1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
-1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Şinitzel nasıl yapılır?
-Fileto tavuk göğüslerini uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Yırtılmaması için üzerlerini streç sinema ile kapladığınız fileto kesimlerini bir et döveceği ya da tartı yardımıyla inceltin.
-Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin.
-Yumurtaları geniş bir kasede çırpın. Un ve galeta ununu düz bir tabağa yayın. Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın.
-İncelttiğiniz fileto tavuk dilimlerinin her iki tarafını öncelikle una bulayın. Fazla unlarını temizleyin.
-Çırpılmış yumurta karışımına batırdığınız fileto tavukların her iki tarafını da galeta ununa bulayın.
-Galeta ununun fazlasının düşmesini sağladıktan sonra hazırladığınız şinitzelleri, kızgın yağda artlı önlü zıt çevirerek renk alana kadar kızartın.
-Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp, 1-2 dakika kadar dinlendirdiğiniz tavuk şinitzelleri, ılık olarak yanında patates püresi ile servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Püf noktası: Çırpılmış yumurta içerisine maden suyu yahut süt ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.