1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Şifa kaynağı kefir ile 5 kolay tanım

Şifa kaynağı kefir ile 5 kolay tanım

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayrana benzeyen, fermente bir eser olan ve Rusça’da “Keyif veren” manasına gelen kefirin bilinen birçok yararı var. Kolesterolü düşüren, kalp, böbrek taşı, mantar, ülser, sedef ve egzama üzere rahatsızlıkları gideren, bağışıklık sistemini güçlendiren kefirin bilhassa Kafkas bölgesinde çok tüketildiğini belirten Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısmı Arş. Gör. Diyetisyen Fatma Özsel Özcan, “Tam bir şifa kaynağı” dedi.

Özcan, probiyotik organizmaların asit, oksijen ve sıcaklık üzere çevresel gerilim faktörlerine karşı son derece hassas olduğuna dikkat çekerek, “Bu nedenle kefirin yararlarından daha çok yararlanmak için ısıl süreç gerektiren tanımlarda kullanılmamalı” ihtarında bulundu.  
Özcan, kefiri sade olarak tüketmekte zorlanan ya da farklılık arayanlar için 5 lezzetli tanım de verdi:

Çilekli Naneli Kefir Smoothie

Malzemeler:

–    200 ml mesken üretimi kefir
–    7 – 8 adet çilek (yaban mersini yahut ahududu)
–    1 yemek kaşığı süzme yoğurt
–    Üzeri için öğütülmüş keten tohumu
–    1 tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı: Çilekleri, balı ve süzme yoğurdu çırpıyoruz. Kefiri karışıma ekledikten sonra üzerine öğütülmüş keten tohumu ekleyebilirsiniz.

Salatalıklı Kefir

Malzemeler: 

–    300 ml konut imali kefir
–    1 adet salatalık
–    Yarım şişe maden suyu
–    Üzerine taze nane
–    Kaya tuzu
–    Pul biber

Hazırlanışı: Salatalıkları rendeledikten sonra maden suyu, tuz, pul biber ve kefiri karıştırıyoruz. Taze nane ile üzerini süsleyebilirsiniz.

 Muzlu, Kakaolu Chia Kefir Puding

Malzemeler:

–    1 adet olgun muz
–    1 çay kaşığı kakao
–    1 su bardağı (250 ml) kefir
–    3 yemek kaşığı Chia

Hazırlanışı: Muz, kakao ve kefiri karıştırdıktan sonra kapaklı bir kaba alıp içerisine 3 yemek kaşığı Chia tohumu ekliyoruz. Büsbütün karıştırdıktan sonra 3-5 saat buzdolabında bekletiyoruz.

Kahvaltılık Kefir

Malzemeler:

–    1 su bardağı kefir
–    4 yemek kaşığı şekersiz yulaf gevreği
–    Elma
–    Tarçın
–    Kuş üzümü
–    Ceviz
–    1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı
–    1 çay kaşığı vanilya

Hazırlanışı: Kefir, elma, ceviz, hindistan cevizi yağı ve vanilyayı çırpıyoruz. Yulaf gevreği ile karıştırıp elma, kuş üzümü ve tarçınla süslüyoruz.

 Çörekotlu, Zerdeçallı Kefir

Malzemeler:

–    Yarım su bardağı tercihen keçi sütünden hazırlanmış kefir
–    Yarım çay kaşığı havanda ezilmiş çörek otu
–    1.5 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zerdeçal
–    Yarım çay kaşığı karabiber
–    Kaya tuzu

Hazırlanışı: Tüm gereçleri karıştırıyoruz. 
 

Şifa kaynağı kefir ile 5 kolay tanım
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin