- Ocakta
- 4 – 6 Kişilik
- Hazırlanma Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 20 dk
Gerekli Malzemeler:
- 1 büyük bağ semizotu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 büyük baş kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- Yarım çay bardağı siyez bulguru (normal bulgur veya pirinç de kullanabilirsiniz)
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve zerdeçal
Hazırlanışı: Semizotu yemeği, besleyici özellikleri ve lezzeti ile pek çok kişi tarafından tercih edilen bir yemektir. Özellikle kış aylarında ıspanak yemeğinin yerini alabilecek kadar zengin bir içeriğe sahiptir. Mevsiminde tüketildiğinde, hem sofralarınızı renklendirir hem de sağlıklı bir beslenme imkanı sunar. Şimdi, semizotu yemeği nasıl yapılır, adım adım inceleyelim.
1. Adım: Öncelikle bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Küp küp doğranmış soğanları ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Ardından, doğradığınız kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin. Biberler yumuşadıktan sonra, küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri ekleyin ve karışımın bir süre kavrulmasını sağlayın.
2. Adım: Kavrulmuş sebzelerin üzerine, tertemiz yıkayıp doğradığınız semizotunu ekleyin. Devamında, siyez bulgurunu ilave edin. Siyez bulguru, genetiği değiştirilmemiş ve oldukça besleyici bir bulgur türüdür, bu nedenle sağlıklı bir alternatif sunar.
3. Adım: Bu aşamada su eklemeyeceksiniz, çünkü semizotu ve sebzeler pişerken kendi suyunu salacaktır. O yüzden, tencereyi kısık ateşe alın ve bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Son Adım: Pişme süresi sonunda, damak zevkinize göre baharatlarınızı (tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve zerdeçal) ekleyin ve tencerenin altını kapatın. Artık semizotu yemeğiniz servise hazır hale geldi! Afiyet olsun!