Kinoa Köftesi
Kinoa köftesi malzemeleri:
- 2 çay bardağı haşlanmış kinoa
- Yarım havuç, rendelenmiş
- Yarım soğan, ince doğranmış
- Yarım demet taze soğan, doğranmış
- Yarım demet dereotu, ince kıyılmış
- Yarım demet nane, ince kıyılmış
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı ev yapımı salça
Kinoa köfte nasıl yapılır?
- Geniş bir karıştırma kabında haşlanmış kinoaları, rendelenmiş havucu, ince doğranmış kuru soğanı, taze soğanı, dereotunu, naneyi, yumurtayı ve baharatları ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurun.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine köfte harcından parçalar koparıp yuvarlayarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin. Afiyet olsun!
Karnabahar Pilavı
Karnabahar pilavı malzemeleri:
- 2 kase karnabahar, ince doğranmış
- 1 adet havuç, rendelenmiş
- 3-4 adet yeşil biber (isteğe bağlı olarak kapya biber de kullanabilirsiniz)
- 2-3 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Karnabahar pilavı nasıl yapılır?
- Karnabaharı çiğden rondodan geçirerek ince bir kıvama getirin.
- Bir tencerede tereyağını eritip önce rendelenmiş havucu, ardından doğranmış biberleri ekleyerek kavurun. Son olarak sarımsakları ilave edin.
- Karnabaharı ve baharatları ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Ekstra su eklemeden karnabaharın pişmesini bekleyin. Piştikten sonra pilavı demlenmesi için 10 dakika bekletin.
- Daha sonra sıcak servis yapabilirsiniz.
Kabaklı Mısır Unu Keki
Kabaklı mısır unu keki malzemeleri:
- 2 adet orta boy kabak, rendelenmiş
- 1 demet dereotu, ince kıyılmış
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı pirinç unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul veya toz biber
- Üzerine serpmek için susam ve çörek otu
Kabaklı mısır unu keki nasıl yapılır?
- Kabakları rendenin iri kısmı ile rendeleyip suyunu sıkın.
- Derin bir kapta, tüm malzemeleri (çörek otu ve susam hariç) önce sıvı malzemelerle sonra kuru malzemelerle birleştirip karıştırın.
- Yağlanmış fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Bu keki muffin kalıplarında pişirerek muffin yapabilirsiniz.
Karabuğday Unundan Krep
Karabuğday unundan krep malzemeleri:
- 4 yemek kaşığı (tepeleme) karabuğday unu
- 1 bardaktan biraz fazla su
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 adet organik yumurta
Nasıl yapılır?
- Blender’da önce un ve suyu topakları gidene kadar çırpın, ardından diğer malzemeleri ekleyip iyice homojen hale gelene kadar tekrar çırpın.
- Kıvamı, koyu ayran veya bozadan biraz daha sulu olmalıdır. 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Krep tavasını iyice ısıtın, yapışmaması için hafifçe zeytinyağı ile yağlayın. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alıp tavaya ince bir tabaka halinde dökün.
- Bir yüzü pişince spatula yardımıyla çevirip diğer tarafını da pişirin. Bu işlemi tüm karışım bitene kadar devam ettirin.
- Tavayı her seferinde değil, yapışmaya başladıkça hafifçe yağlamanız yeterli olacaktır.
- Bu tariften ince ve bir tatlı tabağı boyutunda yaklaşık 7 tane krep çıkmaktadır.
Mantarlı Karabuğday Pilavı
Mantarlı karabuğday pilavı malzemeleri:
- 2 su bardağı karabuğday
- 250 gram kültür mantarı, ince dilimlenmiş
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan, doğranmış
- 3 diş sarımsak, ezilmiş
- 2,5 su bardağı tavuk suyu (500 ml)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
Nasıl yapılır?
- Yapışmaz bir tavayı yağı koymadan iyice ısıtın. Isınan tavaya karabuğdayı ekleyip 2-3 dakika kavurun, ardından ocağı kapatın.
- Mantarları ince dilimler halinde doğrayın. Bir pilav tenceresinde 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve mantarları ekleyerek suyunu çekene kadar soteleyin.
- Sotelenen mantarları bir tabağa alın. Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurun.
- Soğanlar kavrulduktan sonra kavrulmuş karabuğdayı ve tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra mantarları ekleyip karıştırın.
- İsteğe göre üzerine kekik, biberiye gibi taze baharatlar veya limon kabuğu rendesi serpip servis yapın. Afiyet olsun!