1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Sağlıklı ve Lezzetli Tarifler: Kinoa Köftesi, Karnabahar Pilavı ve Daha Fazlası

Sağlıklı ve Lezzetli Tarifler: Kinoa Köftesi, Karnabahar Pilavı ve Daha Fazlası

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kinoa Köftesi

Kinoa Köftesi

Kinoa köftesi malzemeleri:

  • 2 çay bardağı haşlanmış kinoa
  • Yarım havuç, rendelenmiş
  • Yarım soğan, ince doğranmış
  • Yarım demet taze soğan, doğranmış
  • Yarım demet dereotu, ince kıyılmış
  • Yarım demet nane, ince kıyılmış
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı ev yapımı salça

Kinoa köfte nasıl yapılır?

  • Geniş bir karıştırma kabında haşlanmış kinoaları, rendelenmiş havucu, ince doğranmış kuru soğanı, taze soğanı, dereotunu, naneyi, yumurtayı ve baharatları ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurun.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine köfte harcından parçalar koparıp yuvarlayarak dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin. Afiyet olsun!

Karnabahar Pilavı

Karnabahar Pilavı

Karnabahar pilavı malzemeleri:

  • 2 kase karnabahar, ince doğranmış
  • 1 adet havuç, rendelenmiş
  • 3-4 adet yeşil biber (isteğe bağlı olarak kapya biber de kullanabilirsiniz)
  • 2-3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Karnabahar pilavı nasıl yapılır?

  • Karnabaharı çiğden rondodan geçirerek ince bir kıvama getirin.
  • Bir tencerede tereyağını eritip önce rendelenmiş havucu, ardından doğranmış biberleri ekleyerek kavurun. Son olarak sarımsakları ilave edin.
  • Karnabaharı ve baharatları ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • Ekstra su eklemeden karnabaharın pişmesini bekleyin. Piştikten sonra pilavı demlenmesi için 10 dakika bekletin.
  • Daha sonra sıcak servis yapabilirsiniz.

Kabaklı Mısır Unu Keki

Kabaklı Mısır Unu Keki

Kabaklı mısır unu keki malzemeleri:

  • 2 adet orta boy kabak, rendelenmiş
  • 1 demet dereotu, ince kıyılmış
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul veya toz biber
  • Üzerine serpmek için susam ve çörek otu

Kabaklı mısır unu keki nasıl yapılır?

  • Kabakları rendenin iri kısmı ile rendeleyip suyunu sıkın.
  • Derin bir kapta, tüm malzemeleri (çörek otu ve susam hariç) önce sıvı malzemelerle sonra kuru malzemelerle birleştirip karıştırın.
  • Yağlanmış fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Bu keki muffin kalıplarında pişirerek muffin yapabilirsiniz.

Karabuğday Unundan Krep

Karabuğday Unundan Krep

Karabuğday unundan krep malzemeleri:

  • 4 yemek kaşığı (tepeleme) karabuğday unu
  • 1 bardaktan biraz fazla su
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet organik yumurta

Nasıl yapılır?

  • Blender’da önce un ve suyu topakları gidene kadar çırpın, ardından diğer malzemeleri ekleyip iyice homojen hale gelene kadar tekrar çırpın.
  • Kıvamı, koyu ayran veya bozadan biraz daha sulu olmalıdır. 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Krep tavasını iyice ısıtın, yapışmaması için hafifçe zeytinyağı ile yağlayın. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alıp tavaya ince bir tabaka halinde dökün.
  • Bir yüzü pişince spatula yardımıyla çevirip diğer tarafını da pişirin. Bu işlemi tüm karışım bitene kadar devam ettirin.
  • Tavayı her seferinde değil, yapışmaya başladıkça hafifçe yağlamanız yeterli olacaktır.
  • Bu tariften ince ve bir tatlı tabağı boyutunda yaklaşık 7 tane krep çıkmaktadır.

Mantarlı Karabuğday Pilavı

Mantarlı Karabuğday Pilavı

Mantarlı karabuğday pilavı malzemeleri:

  • 2 su bardağı karabuğday
  • 250 gram kültür mantarı, ince dilimlenmiş
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan, doğranmış
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu (500 ml)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber

Nasıl yapılır?

  • Yapışmaz bir tavayı yağı koymadan iyice ısıtın. Isınan tavaya karabuğdayı ekleyip 2-3 dakika kavurun, ardından ocağı kapatın.
  • Mantarları ince dilimler halinde doğrayın. Bir pilav tenceresinde 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve mantarları ekleyerek suyunu çekene kadar soteleyin.
  • Sotelenen mantarları bir tabağa alın. Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurun.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra kavrulmuş karabuğdayı ve tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra mantarları ekleyip karıştırın.
  • İsteğe göre üzerine kekik, biberiye gibi taze baharatlar veya limon kabuğu rendesi serpip servis yapın. Afiyet olsun!

Sağlıklı ve Lezzetli Tarifler: Kinoa Köftesi, Karnabahar Pilavı ve Daha Fazlası
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin