MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
1. Pancar Çorbası
Malzemeler:
- 1 adet avokado
- 1/2 orta boy doğranmış pancar
- 2 adet doğranmış havuç
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı çiğ elma sirkesi
- Kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı deniz tuzu
- 1 bardak su veya hindistancevizi suyu
- 1 limonun suyu
Nasıl yapılır?
Tüm malzemeleri yüksek hızlı bir karıştırıcıya koyun. Pürüzsüz ve kremsi bir doku elde edene kadar karıştırın. Servis etmeden önce üzerine taze nane yaprakları ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
2. Ispanak Çorbası
Malzemeler:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı taze ıspanak
- 1 adet avokado
- 1 sap kereviz
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil
- Yarım çay kaşığı deniz tuzu
- Yarım fincan bitkisel süt
- Kimyon (isteğe bağlı)
Nasıl yapılır?
Tüm malzemeleri yüksek hızlı bir karıştırıcıya yerleştirin. Pürüzsüz ve kremsi bir doku elde edene kadar karıştırın. Servis ederken üzerine zeytinyağı gezdirerek lezzetini artırabilirsiniz.
3. Havuç Çorbası
Malzemeler:
- 1 adet avokado
- 2 orta boy doğranmış havuç
- 3/4 fincan bitkisel süt veya hindistancevizi suyu
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı tahin
- Yarım soğan
- Yarım limonun suyu
- Bir tutam kırmızı toz biber
Nasıl yapılır?
Tüm malzemeleri yüksek hızlı bir karıştırıcıda birleştirin. Pürüzsüz ve kremsi bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek sunabilirsiniz.