Gülşah Karaman
Sabahları hem sağlıklı hem de içinizi ısıtacak, hızlıca hazırlayabileceğiniz yulaf lapası tariflerini derledik. İşe, okula ya da acil bir randevuya giderken sadece 5 dakikanızı alacak bu lezzetlere mutlaka bir şans vermelisiniz. Özellikle yulaf sevmeyenler için bu tarifler, yulafı sevmek için harika bir fırsat sunuyor! İşte sabahları içinizi ısıtacak 6 lezzetli yulaf lapası tarifi:
Klasiklerden Vazgeçemeyenler için Muzlu Tarçınlı Yulaf Lapası
Malzemeler:
- 3-4 yemek kaşığı yulaf
- 1 su bardağına yakın süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adet olgunlaşmış küçük muz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir tavanın ya da pişirme kabının içerisine yulaf ile sütü ekleyin.
- Ocağın altını kısık derecede açın ve yulafın sütün içinde eriyene kadar pişirin.
- İstediğiniz kıvama ulaşana kadar daha fazla süt ekleyebilirsiniz.
- Yulaf lapa haline geldiğinde muzu ezin ve karışıma ekleyin, iyice karıştırın.
- Son olarak tarçını ekleyip sıcak olarak tüketin.
Kakaolu Keçiboynuzlu Yulaf Lapası
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı keçiboynuzu özü
Üzerini Süslemek İçin:
- Muz, ceviz, çiğ badem, kuru meyve
Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencereye 4 yemek kaşığı yulaf ezmesini ekleyin.
- Süt, kakao ve keçiboynuzu özünü yulaf ezmesinin üzerine ekleyin ve ocağa alın.
- Öncelikle orta ateşte, daha sonra kısık ateşte yulaflar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- İstenilen kıvama geldiğinde, hazırladığınız yulaf lapasını kaseye alın ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Havuçlu Yulaf Lapası
Malzemeler:
- 1 küçük boy havuç rendesi
- 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi (opsiyonel)
- 3 tam dövülmüş ceviz (opsiyonel)
- 1/2 muz
- 1 bardak laktozsuz süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Nasıl Yapılır?
- Sütü küçük bir tencerede ısıtın, üstüne yulafı ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- Rendelenmiş havucunuzu ve ezilmiş muzunuzu ekleyin, karıştırmaya devam edin. (Bu aşamada fıstık ezmesini de ekleyebilirsiniz).
- Karışım sütü emene kadar karıştırmaya devam edin, ardından ocağı kapatın ve bir kaba alıp üstüne tarçın ve ceviz ekleyin.
Portakallı ve Mandalinalı Yulaf Lapası
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 adet mandalina
- Yarım portakal
- 2 yemek kaşığı yulaf
- 1 yemek kaşığı file badem
Nasıl Yapılır?
- Süt ve yulafı bir kabın içerisine aktarın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Aroma vermesi için mandalina ve portakal kabuğu rendeleyin.
- Lapa haline gelen yulafı bir kaseye boşaltın.
- Üzerini portakal ve mandalina dilimleriyle süsleyin.
- File bademlerle son dokunuşu yapın.
Yaban Mersini, Muz ve Ballı Yulaf Lapası
Malzemeler:
- 40 g yulaf
- 100 g süt
- Yarım adet dilimlenmiş muz
- 30 g yaban mersini
- 1 çorba kaşığı bal
Nasıl Yapılır?
- Yulaf ve sütü birlikte karıştırın ve kaba alın.
- Üzerine katmanlar halinde önce yaban mersinlerini, sonra muzları ve son olarak balı ekleyip servis yapın.
Pikan Cevizli Fıstık Ezmeli Yulaf Lapası
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yulaf
- 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
- Pikan cevizi
Nasıl Yapılır?
- Süt ve yulafı lapa olana kadar pişirin.
- İçerisine fıstık ezmesini koyup karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Üzerini pikan cevizi ve fıstık ezmesi ile süsleyin.
Afiyet olsun!