Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezsi olan ve internette birçok kişi tarafından aranan sade krep, içinde bulunan birçok besin öğeleriyle tam bir protein deposu! Çocuklarınıza da çarçabuk yapabileceğiniz hem sade hem kolay krep olanan bilinen bu tanımı meskeninizde bulunan kolay gereçlerle hazırlayabilirsiniz. Tatlı ve tuzlu olarak servis edilbilen kolay krep tanımının püf noktalarını sizin için paylaştık. Pekala, kolay krep nasıl yapılır? İşte sade krep tanımı…
Sade krep tanımı için materyaller:
-4 adet yumurta
-2 su bardağı su
-2 su bardağı süt
-2 su bardağı
-1 buçuk su bardağı un
-1 çay kaşığı tuz
-Tava için tereyağı

Sade ve kolay krep nasıl yapılır?
1. adım: Kusursuz bir krep için birinci adım yanmaz yapışmaz bir teflon tava.
2. adım: Un, su, süt ve tuzu tıpkı kapta güzelce çırpalım. Topaklanmamasına dikkat edelim.
3. adım: Tavayı yüksek ateşte uygunca ısıtalım akabinde bir çay kaşığı yapı üzerinde gezdirelim. Yaptığımız karışımdan bir kepçe tavaya döküp yayalım.
4.adım: Döktüğünüz karışım uygunca piştikten sonra başka yüzünü çevirin hafif koyu bir görünümde olmalı.
5. adım: Servis tabağına aldığınız krepleriniz hazır. Dilerseniz pudra şekeri ve çilek ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!