1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Revani tatlısı tanımı – Revani tatlısı nasıl yapılır?

Revani tatlısı tanımı – Revani tatlısı nasıl yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Revani tanımı çat kapı gelen konuklarınıza yahut konutunuzda çay keyfi yaparken keyifle tüketebileceğiniz şerbetli tatlılar kümesinde yer alır. İmali epeyce pratik olan ve tadı damağınızdan düşemeyecek revani tatlısının isminin nereden geldiğini daha evvel duymuşmuydunuz. Revani tanımını açıklamaya geçmeden evvel kısaca revani tatlısının ismini nereden aldığından bahsedebiliriz. Pekala, revani tatlısı nasıl yapılır? İşte revani tatlısı tanımı… 

Revani tatlısı ismini nerden almıştır?

Farsça ravgani “yağlı, yağda pişmiş, bir çeşit tereyağlı tatlı”, Farsça ravgan “yağ, bilhassa tereyağı/sadeyağı” sözcüğünden gelir. Münasebetiyle revani tatlısına revani denmesinin nedeni, Farsaça’da yağda pişmiş tereyağlı tatlı olduğu için bu ismi almıştır.

Gelelim imali hayli kolay ve pratik olan revani tatlısı tanımına. İşte revani tatlısı için gereçler;

Revani tatlısı materyaller:

• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1,5 su bardağı irmik
• 1,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşığı limonun rendesi

Şerbeti için

• 3 su bardağı su
• 3 su bardağı toz şeker
• Yarım limonun suyu

Üzeri için

• Hindistan cevizi

Revani tatlısı nasıl yapılır?

• Su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Şerbet kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Altını kapatmadan evvel yarım limon sıkın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

• Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup köpürene kadar çırpalım.
• Karışımın üzerine irmiği, yoğurdu, sıvı yağı, limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve kabartma tozunu ek edip güzelce karıştıralım.

• En son unu ekleyip, karıştıralım.
• Yağlanmış kalıba döküp, evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
• Fırından çıkardığımız sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim.
Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Her yemek ve hamur işi tanımlarında olduğu üzere revani tatlısı tanımında de bir grup püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor.

Emek verip vakit harcayıp hazırlamış olduğunuz revani tanımının tutması için aşağıda vermiş olduğumuz püf noktalarını değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz.

Revani tatlısı püf noktaları

1- Her hamur tanımında olduğu üzere kullanılan materyallerin oda sıcaklığında olması gerekir.
2- Revanin eşit ve düzgün bir formda kabarması için yumurta ve şekeri mikserde 5 dk kadar çırpın.
5- Revaninize aroma vermek için yumurta ve şekeri yeterlice çırptıktan sonra içerisinde portakal kabuğu ek edebilirsiniz.
6- Fırının orta gözüne koyarak 170 derecede pişirmeniz gerekir.
7- Revaniyi fırından olmadan evvel kürdan testiyle test edip almanızı öneriyoruz. Kürdanı batırdıktan sonra kürdan pak çıkıyorsa revaniniz pişmiş demektir. Tüm bu talimatlara uyarsanız revaniniz lezzetli bir formda pişecektir.

Afiyet olsun.

Revani tatlısı tanımı – Revani tatlısı nasıl yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin