1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Ramazan’ın 9. Gün İftar Menüsü

Ramazan’ın 9. Gün İftar Menüsü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan’ın 9. gününde iftar sofralarınızı şenlendirmek için birbirinden lezzetli tariflerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Bu menüde; sıcak bir başlangıç olarak helle çorbası, ara sıcak olarak tel şehriyeli patates köfte, ana yemek olarak ise sultan kebabı yer alıyor. Ayrıca, hafif bir salata alternatifi olarak kuru cacık ile zenginleştirilmiş bu menü, tatlı olarak da sülü nuriye ile taçlanıyor. İşte detaylı tariflerimiz:

Ramazan'ın 9. Gün İftar Menüsü

Çorba: Helle Çorbası

  • Malzemeler:
    • 5 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • Yarım çay bardağı pirinç
    • 10 su bardağı su
    • Tuz
  • Nasıl Yapılır?
    1. Tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyun.
    2. Tereyağı eridikten sonra, unu ekleyin ve unun kokusu çıkıp kahverengi olana kadar kavurun.
    3. Ardından suyu ekleyin ve hemen tel çırpıcı ile karıştırın. Kaynamaya bırakın.
    4. Kaynayan çorbaya pirinci ve tuzu ekleyin.
    5. Pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
    6. Servis ederken üzerine tereyağında ısıttığınız toz biberi gezdirin.

Ara Sıcak: Tel Şehriyeli Patates Köfte

  • Malzemeler:
    • 1 su bardağı tel şehriye
    • 5 adet haşlanmış patates
    • 1 adet yumurta (beyazı ve sarısı ayrı kullanılacak)
    • 2 yemek kaşığı galeta unu
    • 2 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 80 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)
  • Sosu için:
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 yemek kaşığı nane
    • 1 diş sarımsak (arzuya göre)
  • Nasıl Yapılır?
    1. Haşlanmış ve soyulmuş patatesleri bir kaba alıp püre haline getirin.
    2. Tuz, karabiber, yumurta sarısı ve galeta ununu ekleyip iyice karıştırın.
    3. Püreden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına küp kaşar peyniri koyarak yuvarlayın.
    4. Patates toplarını önce yumurta beyazına, sonra tel şehriyeye bulayıp kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
    5. Yoğurt ile kuru naneyi karıştırıp patates köfteleriyle birlikte servis edin.

Ana Yemek: Tavuklu Sultan Kebabı

  • Malzemeler:
    • 250 gram haşlanmış kuşbaşı tavuk
    • 1 adet yufka
    • 100 gram bezelye
    • 1 adet kabak (küp doğranmış)
    • 1 adet havuç (küp doğranmış)
    • 1 adet soğan (küp doğranmış)
    • 3 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 200 ml su (salçayı sulandırmak için)
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
    • 2 çay kaşığı tuz
  • Beşamel Sos için:
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 3 yemek kaşığı un
    • 3 su bardağı süt
    • 1/2 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • Nasıl Yapılır?
    1. Öncelikle beşamel sosunu yapın. Tereyağı ve unu, kokusu çıkana kadar kavurun.
    2. Yavaşça sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin. Kaynama noktasına gelince altını kısın ve pişirmeye devam edin.
    3. Koyulaşınca tuz, rendelenmiş muskat ve karabiberi ekleyin, ocaktan alın.
    4. Ayrı bir tavada tavuklu harcı hazırlayın. Sıvı yağ ve tereyağını ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
    5. Tavukları ekleyip 4 dakika daha kavurun. Havuç, bezelye, kabak ve sarımsakları ekleyin, ardından salçayı ve tuzu ekleyin.
    6. Yufkayı dörde bölün, kasenin içine yerleştirin. Tavuklu harcı ekleyip kenarları kapatın, ters çevirin.
    7. Üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.

Salata: Kuru Cacık

  • Malzemeler:
    • 1 kase süzme yoğurt
    • 2 tane salatalık
    • 2-3 diş sarımsak
    • Yarım demet taze nane
    • Tuz
  • Nasıl Yapılır?
    1. Salatalıkların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın veya rendeleyin.
    2. Süzme yoğurdun içine salatalıkları, doğranmış naneyi ve ezilmiş sarımsakları ekleyin, tuz ile karıştırın.
    3. Karışımı servis tabağına alarak soğuk olarak sunun.

Tatlı: Sütlü Nuriye

  • Malzemeler:
    • 300 gram tereyağı
    • 1 paket baklava yufkası (yaklaşık 50 adet)
    • 2 su bardağı file fındık veya çekilmiş fındık
  • Şerbeti için:
    • 500 ml süt
    • 3 su bardağı şeker
    • 300 ml su
  • Nasıl Yapılır?
    1. Öncelikle şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri kaynatın, ardından sütü ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
    2. Tereyağını eritin. Baklavalık yufkaları tepsiye yerleştirin ve her katına tereyağı sürün.
    3. Yaklaşık 25 yufkayı dizdikten sonra fındıkları serpin ve kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirin.
    4. Tatlıyı dilimleyin ve üzerine kalan tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin.
    5. Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı geçtikten sonra, soğumuş şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Ramazan'ın 9. Gün İftar Menüsü

Ramazan'ın 9. Gün İftar Menüsü

Ramazan'ın 9. Gün İftar Menüsü

Ramazan'ın 9. Gün İftar Menüsü

Ramazan’ın 9. Gün İftar Menüsü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin