8. Gün Sahur Menüsü
Ramazan’ın 8. gününde, sahurda tüketebileceğiniz birbirinden lezzetli ve doyurucu tariflerle karşınızdayız. Bu tarifler, gün boyu enerjinizi korumanıza ve tok kalmanıza yardımcı olacak. Patatesli velibah, demir ve protein açısından zengin ıspanaklı yumurta, ayrıca susuz bırakmayan karışık komposto tarifimizi mutlaka deneyin. İşte 8. gün sahur menüsü için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları:
Patatesli Velibah
Malzemeler:
- İç malzemesi için:
- 8-10 adet patates
- Tuz
- Hamuru için:
- 2 kase un
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz maya
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Alabildiği kadar su
Nasıl yapılır?
- Öncelikle patatesleri haşlayın ve ardından iyice ezin.
- Ezilmiş patatesleri bir kenara alarak, hamuru yoğurmaya başlayın. Hamurun dinlenmesi için 10 dakika bekleyin.
- Hamuru beze şeklinde yuvarlayın ve çay tabağı büyüklüğünde açın.
- Hamurun ortasına hazırladığınız patates harcını koyun ve kapatıp düzgün bir şekil verin.
- Yağlı tavada arkalı önlü pişirin. Tüm bezeleri pişirdikten sonra üst üste koyup yağlayarak servis edin.
Ispanaklı Yumurta
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1/4 adet orta boy soğan
- 100 gr. haşlanmış ıspanak
- 1/4 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı su
Nasıl yapılır?
- Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Ardından ince kıyılmış soğanları ekleyin ve hafifçe kavurun.
- Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine haşlanmış ıspanağı ekleyin ve birkaç dakika soteleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin.
- Sotelenmiş ıspanakları küçük bir tavaya aktarın ve 2 yemek kaşığı suyu ekleyin.
- Yumurtaları, ıspanakların üzerine dikkatlice kırın ve sarılarını bozmamaya özen gösterin.
- Tavanın üzerini kapatıp, orta ateşte 5-7 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Karışık Hoşaf
Malzemeler:
- 50 gr. kuru üzüm
- 50 gr. kuş üzümü
- 50 gr. kuru kayısı
- 2 adet elma
- 400 gr. toz şeker
- 7 çorba kasesi su
Nasıl yapılır?
- Meyveleri iyice yıkayın ve kayısıları dörde kesin.
- Büyük bir tencerede su ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra meyveleri ekleyin.
- Hoşafı yaklaşık 15-20 dakika pişirin, ardından soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra servis yapın. Soğuk veya sıcak olarak tüketebilirsiniz.