10. Gün Sahur Menüsü
Ramazan’ın 10. gününde, sahurda pratik ve lezzetli tarifler arayanlar için şipşak hazırlayabileceğiniz üç harika tarif sunuyoruz. Bu menüde; beyaz omlet, yağsız ıspanak böreği ve sizi ferahlatacak şekersiz limonata yer alıyor. Eğer sahura ne yapacağınızı düşünüyorsanız, bu tarifleri mutlaka not alın. İşte 10. gün sahur menüsü…
Beyaz Omlet
Malzemeler:
- 6 adet yumurta beyazı
- 6 adet cherry domates (ikiye bölünmüş)
- 1 dal biberiye
- 1 çimdik tuz
- 1 çimdik karabiber
- 1/2 demet maydanoz (arzuya göre)
- 3 adet mantar
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
Öncelikle, bir tavayı önceden ısıtıp zeytinyağını ekleyin. Dilerseniz, omletinize tat katmak için mantarları kızgın yağda hafifçe soteleyebilirsiniz. Yumurtaların beyazlarını çatal ile 2-3 kere çırptıktan sonra tavaya dökün. Cherry domatesleri ve biberiye yapraklarını omletin üzerine serpiştirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra tavayı kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 5 dakika pişirin. Arzu ederseniz, omletin üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.
Yağsız Ispanaklı Börek
Malzemeler:
- 2 yufka (yaklaşık olarak)
- 2 yumurta
- Yarım bardak su + yarım bardak süt karışımı
- 2 avuç taze ıspanak
- 200 gram kadar beyaz peynir, lor veya kaşar peyniri
- Tuz ve damak tadınıza uygun baharatlar
Nasıl Yapılır?
İlk olarak, yufkaları robotta minik parçalara ayırın. Hafifçe yağladığınız bir borcamın tabanına bu yufkaların bir katını serin. Başka bir kapta yumurta, süt ve suyu iyice karıştırıp börek harcını hazırlayın. Bu harcın bir kısmıyla yufkaları ıslatın. Üzerine doğradığınız taze ıspanakları çiğ olarak serin. Ardından tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı biber serpin. İstediğiniz çeşit peyniri ıspanakların üzerine rendeleyin. Böreğin en üstüne kalan yufka parçalarıyla örtün ve kalan harcı da bu yufkaların üzerine dökün. Eğer bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz, yufkalar harcı daha iyi çekecek ve böreğiniz daha lezzetli olacaktır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Şekersiz Limonata
Malzemeler:
- 4 limonun suyu ve rendelenmiş kabukları
- 2 portakalın suyu ve rendelenmiş kabukları
- Yarım su bardağı organik, şekersiz bal
- 4-5 bardak içme suyu
- Taze nane yaprakları ve yaban mersini
Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeleri derin bir sürahide güzelce karıştırın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın. Hazırladığınız limonatayı en az 2 saat beklettikten sonra ince bir süzgeçle süzün. Servis yapmadan önce bol buz, taze nane yaprakları ve yaban mersinini ekleyerek ferahlatıcı bir içecek elde edin. Afiyet olsun!