1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Ramazan Sonrası Hafif Tatlı Tarifleri

Ramazan Sonrası Hafif Tatlı Tarifleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan Sonrası Bayramda Hafif Tatlı Alternatifleri

Ramazan Sonrası Bayramda Hafif Tatlı Alternatifleri

Ramazan ayının ardından gelen bayram, genellikle tatlı ve şerbetli lezzetlerle doludur. Ancak bu bayram, ağır ve şekerli tatlılar yerine daha hafif ve sağlıklı alternatifler tercih etmeye ne dersiniz? İşte, midenizi rahatsız etmeyecek ve kan şekerinizi aniden yükseltmeyecek, birbirinden lezzetli hafif tatlı tarifleri. Misafirlerinize ve kendinize hazırlayabileceğiniz bu tatlılar için malzemeleri not etmeyi unutmayın!

İncir Uyutması

İncir Uyutması
Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 7 adet kuru incir (yaklaşık 150 gram)
  • 5 tatlı kaşığı iri dövülmüş ceviz içi

Nasıl Yapılır?

Kuru incirleri suda 2-3 dakika bekletin. Ardından incirlerin saplarını ayırıp küçük parçalar halinde doğrayın. Sütü yoğurt mayalarken kullanılacak sıcaklığa kadar ısıtın. Isıttığınız sütün içine doğranmış incirleri ekleyin ve el blenderı ile karıştırarak incirleri iyice parçalayın. Karışımı servis kaselerine paylaştırın ve üzerlerine bir tatlı kaşığı dövülmüş ceviz serpiştirin. Kaseleri streç film ile kaplayıp, üzerine temiz bir mutfak örtüsü serip mayalanmaya bırakın. Yaklaşık 3 saat sonra buzdolabında dinlendirip soğuk olarak servis edin.

Şekersiz Yağsız Kakaolu Muffin

Şekersiz Yağsız Kakaolu Muffin
Malzemeler:

  • 2 adet büyük boy olgun muz
  • 2 adet orta boy olgun avokado
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 2 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı tam buğday unu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

Öncelikle unu eleyin ve tarçın, kakao, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştırın. Muz ve avokadoların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve mutfak robotunda kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından vanilya özü, yumurta, bal ve pekmezi ekleyip tekrar karıştırın. Kuru malzemelerin olduğu kaba sıvı karışımı ekleyin ve spatula ile karıştırın. Homojen bir kıvam aldıktan sonra muffin kaplarına paylaştırın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Elmalı Kup

Elmalı Kup
Malzemeler:

  • 4 adet orta boy elma
  • 1/2 limon suyu (taze sıkılmış)
  • 4 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 200 gram yulaflı bisküvi
  • 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Üzeri için:

  • Kiraz ya da başka meyveler

Nasıl Yapılır?

Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın ve limon suyu ile harmanlayın. Esmer şeker ekleyerek orta ateşte soteleyin. Tarçın ve vanilya özütünü ekleyip karıştırın. Yulaflı bisküvileri küçük parçalara bölerek ceviz içi ile harmanlayın. Cam bardaklara kat kat bisküvi ve sotelenmiş elma koyarak beş katlı tatlıları hazırlayın. Bekletmeden servis edin.

Sütlü İrmik Tatlısı

Sütlü İrmik Tatlısı
Malzemeler:

  • 5 su bardağı süt
  • 12 yemek kaşığı irmik
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1/2 çubuk vanilya

Nasıl Yapılır?

Süt, irmik ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Karıştırdıktan sonra tencereyi ocakta kısık ateşte pişirin. Rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu ekleyin. Vanilyanın çekirdeklerini ilave edin. Sürekli karıştırarak tatlıyı kıvam alana kadar pişirin. Servis kaselerini bol suda durulayıp tatlıyı kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutun ve çilek dilimleriyle süsleyerek servis edin.

Kayısılı Yulaf Topları

Malzemeler:

  • 15 adet kuru kayısı
  • 6 adet hurma
  • 1/2 su bardağı yulaf
  • 2 çay kaşığı tarçın

Nasıl Yapılır?

Kuru kayısıları ve hurmaları sıcak suya koyup 10 dakika bekletin. Yumuşadıktan sonra sudan çıkarın ve kurulayın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Kayısı ve hurmaları blenderda ezin. Yulafları ekleyip karıştırın. Karışımı bir kaba alıp tarçın ekleyin ve karıştırın. Dilediğiniz boyutta top haline getirip pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. Buzdolabında yaklaşık 3 saat dinlendirin.

Su Muhallebisi

Su Muhallebisi
Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Tarçın ya da istediğiniz bir meyve

Nasıl Yapılır?

Vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp iyice karıştırın. Ocağa alarak kaynama noktasına gelene kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra su ile ıslatılmış kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alıp soğutun. Servis yaparken kaseleri ters çevirerek tabaklara alın ve istediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Ramazan Sonrası Hafif Tatlı Tarifleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin