24. Gün Sahur Menüsü
Ramazan ayının bu özel gününde, sahurda sağlıklı ve doyurucu bir menü hazırlamak için birbirinden lezzetli tarifler sunuyoruz. Bu menüde, farklı yumurta tarifleri arayanlar için “Bulut Yumurtası” ve pratik bir alternatif olan “Tava Böreği” tariflerini bulacaksınız. Ayrıca, menünün yanında besleyici bir içecek olarak “Kuru Hurma Püreli Süt” tarifini de ekledik. İşte detaylı tarifler:
Bulut Yumurtası
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- Tuz
Nasıl yapılır?
- İlk olarak, yumurtaların beyazlarını ve sarılarını dikkatlice ayırın. Sarıların dağılmaması önemlidir.
- Bir kaba yumurta beyazlarını alın ve üzerine tuz ekleyerek mikserle çırpın.
- Yumurta beyazları katı bir kıvam alana kadar, yaklaşık 3-4 dakika çırpmaya devam edin.
- Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın, çırpılmış yumurta beyazlarını iki parça halinde tepsiye yayarak ortasını çukurlaştırın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 3-4 dakika pişirin.
- Daha sonra, fırından çıkarıp çukurlaştırdığınız alana yumurta sarılarını ekleyin ve 3-4 dakika daha fırına verin.
Tava Böreği Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1/2 demet kıyılmış maydanoz
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl yapılır?
- Seçtiğiniz tavayı kısık ateşte ısıtın ve bir adet yufkayı, kenarları tavadan taşacak şekilde yerleştirin.
- Geniş bir kasede süt, yumurta, sıvı yağ ve tuzu iyice karıştırın.
- Kalan 3 yufkayı parçalar halinde doğrayın ve bu parçaları yumurtalı karışıma batırın.
- Tavada yer alan yufkanın üzerine yumurtalı harca batırdığınız parçaları yerleştirin. Ardından rendelenmiş beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Bu işlemi iki kez daha tekrarlayın.
- Kenarlara taşan yufkaları içe doğru katlayarak, yumurtalı karışımı kuru olan yufkaların üzerine sürün ve yapışmasını sağlayın.
- Böreği tamamen kapattıktan sonra, tavanın kapağını kapatıp kısık ile orta ateş arasında her bir yüzeyini 15 dakika pişirin.
Kakaolu ve Kuru Hurma Püreli Süt Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 2 adet kuru hurma
Nasıl yapılır?
- Sütü ve kakaoyu bir cezveye alarak orta ateşte ısıtın.
- Kuru hurmaların çekirdeklerini çıkarıp mutfak robotuna koyun.
- Sıcak kakaolu sütü hurmaların üzerine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Karışımı tekrar ısıtıp, sıcak halde servis edin.