1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Ramazan İftar Menüsü – 21. Gün

Ramazan İftar Menüsü – 21. Gün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İftar Menüsü – 21. Gün

İftar Menüsü - 21. Gün

İftarın 21. gününe ulaşmanın sevincini yaşıyoruz ve Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın heyecanını hissediyoruz. Bugünün iftar menüsünde, damak çatlatan lezzetler sizleri bekliyor. Çorba olarak analı kızlı çorbası, ara sıcak olarak kıymalı tortilla böreği ve ana yemek olarak nohutlu ıspanak tarifleri ile birlikte, tatlı olarak da hafif bir seçenek olan sütlü prenses tatlısı yer alıyor. İşte detaylı 21. gün iftar menüsü…

Çorba: Analı Kızlı Çorbası

Çorba: Analı Kızlı Çorbası
Malzemeler:

  • Yarım bardak nohut
  • 3 bardak köftelik bulgur
  • 3 adet soğan
  • 1,5 bardak koyun kıyma
  • 2/3 bardak tereyağı
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 2,5 tatlı kaşığı tuz
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 bardak un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 bardak et suyu
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı limon suyu

Nasıl Yapılır?

1 gün önceden suda beklettiğiniz nohutları bir bardak suda haşlayın. Bulguru yarım bardak sıcak suda 20 dakika kadar bekletin. İnce ince doğradığınız soğanları koyun kıymasıyla birlikte sıvı yağda kavurun. Ardından 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı kimyon ve yarım tatlı kaşığı tuz ilave ettikten sonra karıştırıp soğumaya bırakın.

Bulguru 1 yemek kaşığı biber salçasıyla yoğurmaya başlayın. Baharatları ekleyip yoğurmaya devam edin. Dana kıyma ve unu ekleyin, yoğurup 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda açın, içlerine kavurduğunuz kıymalı harçtan koyup yuvarlayın. Bulgurlu harcın bir kısmıyla fındık büyüklüğünde toplar yapın.

Kalan soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağda soteleyin. Salça, et suyu, büyük köfteler ve tuzunu ekleyip 20 dakika kadar pişirdikten sonra küçük köfteler, nohut ve limon suyunu da ekleyip 10 dakika daha pişirin.

Ara Sıcak: Kıymalı Tortilla Böreği

Ara Sıcak: Kıymalı Tortilla Böreği
Malzemeler:

  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 adet tortilla ekmeği
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

Tavayı ısıtın ve tereyağını eritin. Küp küp doğradığınız soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurun ve ardından kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyip, kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Fırını 170 dereceye ayarlayın. Tortilla ekmeklerini ortadan ikiye bölün. Yumurta sarılarını çırpın ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ile sulandırın. Kestiğiniz ekmeklerin geniş kısmına kıymayı yerleştirip rulo şeklinde yuvarlayın, dilerseniz kürdan yardımıyla sabitleyebilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağını sürüp fırında 10-15 dakika, kontrol ederek pişirin.

Ana Yemek: Nohutlu Ispanak Yemeği

Ana Yemek: Nohutlu Ispanak Yemeği
Malzemeler:

  • 1 adet soğan
  • 100 gram yağsız kıyma
  • 500 gram ıspanak
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz

Nasıl Yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayıp, kızdırdığınız sıvı yağda yumuşayana kadar kavurun. Kıymayı ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun. İnce doğradığınız ıspanağı ekleyip, sönene kadar kavurun. Sıcak suyu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte ıspanak yumuşayana kadar pişirin. Nohutları ekleyip karıştırdıktan sonra birkaç dakika daha pişirin. Tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra ateşten alın.

Tatlı: Prenses Tatlısı

Malzemeler:
Tabanı için:

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Üst Katı İçin:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı

Arası İçin:

  • Kakaolu bisküvi

Nasıl Yapılır?

Taban için gereken malzemeleri, yağ ve vanilya hariç karıştırın. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Yağı ve vanilyayı ekleyip, mikserde en az 15 dakika çırpın. Bu işlem kıvam için oldukça önemlidir. Hazırladığınız muhallebiyi ıslattığınız orta boy bir cam tepsiye veya kuplara dökün, üzerine kakaolu bisküvi dizin.

Üst katı için gereken malzemeleri karıştırın, orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi yine mikserde 10-15 dakika çırpın. Eğer çok katılaşırsa, mikserde çırparken süt ile açabilirsiniz. Koyu renkli muhallebiyi bisküvilerin üzerine eşit şekilde dökün ve üzerini düzeltin. Buzdolabında tercihen bir gün dinlendirip, istediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Ramazan İftar Menüsü – 21. Gün
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin